AFRINA, O COMOARĂ PENTRU ALIMENTAȚIE ȘI SĂNĂTATE

AFRINA, O COMOARĂ PENTRU ALIMENTAȚIE ȘI SĂNĂTATE

Cuvântul magic „Afrina” reprezintă o comoară culinară, sinonimă cu Floarea de sare sau Fleur-de-sel, recunoscută în întreaga lume pentru calitățile sale unice. Ce beneficii ascunde acest nume?

Originea sa exclusivă: Afrina este produsă doar în salina Messolonghi, un loc deosebit de special datorită condițiilor ideale de producție. Marea aici este puțin adâncă și caldă, creînd condiții prielnice pentru cristalizarea sării. Valurile sunt blânde, favorizând procesul de formare, iar vânturile moderate contribuie la uscarea mării și la transportul spumei de sare către mal. Fundul mării este uniform și plat, oferind condiții optime pentru dezvoltarea acestui produs unic.

Nașterea Afrinei: Această minunată comoară culinară se naște, odată ce marea se retrage, formandu-se o crustă subțire de sare. Cu ajutorul vântului, această crustă devine spumă, de unde provine și numele său local, „afrina”. Apoi, această spumă se usucă natural și este colectată manual de către muncitori calificați, folosind unelte tradiționale din lemn. Această tehnică străveche este cunoscută și respectată de cei care se ocupă de recoltarea Afrinei.

Calitatea superioară: Diferența calitativă dintre Afrina și sarea obișnuită este similară cu cea dintre lăptișorul de matcă și miere. Afrina strălucește ca o spumă fină și nu are același nivel de sărare intensă ca sarea obișnuită. Acest aspect delicat face ca aceste cristale ale  Afrinei să fie ideale pentru preparatele crude, cum ar fi salatele. De asemenea, poate fi folosită în preparatele gătite pentru a aduce o notă subtilă de savoare. Cunoscătorii o consideră secretul unui bucatar priceput, adăugând câteva cristale chiar înainte de finalizarea preparatelor din carne, pentru a conferi un gust delicios fără a usca carnea sau peștele. În plus, este folosită pe scară largă în cofetărie, datorită gustului său blând, care se potrivește perfect cu rețetele dulci.

Afrina este deci o comoară a gustului, o sursă de inspirație pentru bucătăria creativă și un ingredient esențial pentru mesele deosebite. Descoperă bucuria unor arome subtile și cristale crocante cu Afrina!

 

Sarea naturală neprelucrată provenită din Laguna Messolonghi

Sarea naturală neprelucrată provenită din Laguna Messolonghi este un adevărat tezaur al naturii. Producția acestui tip de sare deosebit începe în perioada martie-aprilie, când apa mării este direcționată spre preîncălzitoare special concepute în cadrul salinei, acestea fiind zone optim configurate pentru stocarea și izolarea apei de mare.

În timpul sezonului de primăvară și vară, apa de mare este treptat încălzită și uscată, iar într-un proces meticulos, sub condiții precise de densitate, ea este transferată de la un preîncălzitor la altul. Această metodă permite eliminarea materialelor insolubile și a sărurilor inutile care se formează pe măsură ce marea se evaporă. La finalul verii, apa de mare bogată în sare este transferată în așa-numitele „tigai,” termeni locali, unde se lasă la uscat.

După ce este colectată, sarea este supusă unui proces de spălare, menit să îi conserve caracteristicile fizice și chimice intacte. Rezultatul este o sare pură, naturală, care păstrează în întregime aroma și aproximativ 88 de oligoelemente esențiale pentru sănătate, în proporții echilibrate benefice pentru organism.

O gasesti la Mediteranea Gourmet! Hai la cumparaturi!

COMMENTS

DISQUS: 0