Alice Moisescu: „Puțini sunt oamenii pe care îi admir, iar de-a lungul vieții ambiția m-a condus către aceștia”

Alice Moisescu: „Puțini sunt oamenii pe care îi admir, iar de-a lungul vieții ambiția m-a condus către aceștia”

Alice Moisescu este editor pentru CSID  și, de-a lungul timpului, prin conduita și ideile pe care le-a promovat, a reușit să inspire mii de femei și să le ghideze în tot ceea ce înseamnă o viață trăită frumos, conștient și în plin echilibru cu sine.

Astăzi, am stat de vorba cu Alice despre parcursul său de la modă la stil de viață sănătos, despre ce înseamnă succesul într-o societate plină de eterne așteptări și despre motivația de a merge mai departe.

 1. Alice, cum s-a produs această tranziție de la consiliere în materie de stil la scris?

Alice Moisescu: În permanență am jonglat, dacă vrei, pe mai multe planuri. Nu consider că a fost o trecere. Cu moda am cochetat dintotdeauna, mi-a plăcut să scriu despre modă, să  analizez ținute… Am fost fashion editor la doua publicatii, etiquettemagazine.ro si andreearaicu.ro, cea din urmă făcandu-mă să rup însă barierele modei, incluzând în articolele mele și subiecte precum nutriție, sport, sănătate emoțională, dezvoltare personală sau sustenabilitate.

Foto credit: Vlad Alexandru Mihailescu

2. Cum ai ajuns să lucrezi pentru revista CSID?

Alice Moisescu: Din dorința de a începe un nou capitol, aș spune. Urmăream demult o continuitate în această arie. M-am alăturat echipei Ce se întâmplă, doctore? în urmă cu un an și am facut-o cu toată încrederea că voi reuși să inspir și să informez în tot ceea ce înseamnă o viață trăită în plină armonie și echilibru cu sine. Și până acum cred că mi-a reușit!

3. Erai fan al acestei reviste, de ce CSID?

Alice Moisescu: Negreșit. Eu sunt o persoană exigentă, puțini sunt oamenii pe care îi admir, iar de-a lungul vieții ambiția m-a condus către aceștia. Acum, suntem împreună. O echipă de oameni care împărtășesc aceleași valori. Am pus bazele unei comunități strâns unite, în care împărtășim sfaturi zilnice despre sanatate, frumusețe, dezvoltare personală, sustenabilitate și tot ceea ce înseamnă bunăstare fizică, mentală și emoțională.

4. Crezi că poţi contura o reţetă de succes pe care să o aplici şi în cazul tău?

Alice Moisescu: Aici mă pot rezuma la trei cuvinte: perseverenţă, răbdare şi determinare. Calităţi fără de care nu poţi atinge succesul. Nu cred, însă, că e neapărat o reţetă… e general valabil, ca în orice alt domeniu, aş adaugă eu.

5. Şi, până la urmă, ce urme lasă succesul? Am văzut o postare de-a ta cu acest titlu.

Alice Moisescu: Dorința de a arăta că sunt perfectă mi-a dăunat mult. Perfectă în ceea ce fac, perfectă în felul în care fac, perfectă în propria-mi viață. Am trăit așa foarte mulți ani. Pentru că da, mereu am arătat doar partea strălucitoare. Îmi doream cu orice preţ, cum văd şi la foarte mulţi oameni în jur, să fiu plăcută de toată lumea, să nu mi se strice în niciun fel imaginea. În mintea mea, imaginea îmi păstra jobul, îmi aducea tot ceea ce credeam eu că mă face fericită. În realitate, e un preţ foarte mare pe care eu una nu am mai fost dispusă să îl plătesc.

Foto credit: Vlad Alexandru Mihailescu

6.Unde îţi găseşti optimismul şi motivaţia de a merge mai departe în fiecare zi?

Alice Moisescu: Făcând lucrurile care îmi plac. Şi îmi pierd motivaţia şi energia atunci când fac lucruri care nu-mi plac şi nu mă reprezintă. Când lucrurile sunt complicate şi necesită foarte mult efort, înseamnă că nu sunt lucrurile potrivite nouă. Dacă nu ne dau energie şi nu ne bucură, nu sunt lucrurile de care avem nevoie.

COMMENTS

DISQUS: 0