Nunta înseamnă, printre altele, şi o mulţime de decizii care trebuie luate cât mai corect cu putinţă. De la alegerea locaţiei, până la selectarea meniului, fiecare aspect cântăreşte mult în obţinerea unui rezultat care să îţi fie pe plac. Printre aceste decizii se numără şi una care îţi poate părea floare la ureche, dar care, în realitate, dă bătăi de cap: alegerea antreului! Un fel de… preludiu al festinului care va urma, antreul devine esenţial în succesul evenimentului, iar consilierii de la Royal Palace Ballroom, Top Wedding Location, potrivit Galei Health, Beauty and Lifestyle, îţi dezvăluie ce opţiuni ai la îndemână în acest sens, pentru o petrecere care va cuceri gusturile invitaţilor!
Antreul, o primă impresie delicioasă la nuntă!
Cât de important este, de fapt, aperitivul?
Antreul, primul fel de mâncare cu care musafirii tăi se vor delecta, înseamnă, printre altele, şi prilejul creării unei prime impresii delicioase! Deşi mirii sunt tentaţi ca mai degrabă să acorde importanţă felului principal ori tortului din meniul de nuntă, specialiştii te sfătuiesc să analizezi bine ce conţine aperitivul din cea mai importantă zi din viaţa de cuplu.
„Antreul reprezintă, de fapt, primul contact al invitaţilor cu latura gastronomică a evenimentului. Trezeşte papilele gustative şi setează tonul pentru restul serii. Dincolo de acest lucru, dacă el va fi bine echilibrat, îi va ajuta pe invitaţi să evite senzaţia de foame şi să îşi menţină buna dispoziţie până când felul principal va fi servit.”
(echipa Royal Palace Ballroom)
Din punct de vedere culinar, antreul are şi un alt rol important: poate fi personalizat şi uşor de adaptat la tematica generală, fiind, totodată, pe placul tuturor, graţie opţiunilor nenumărate pe care le ai la îndemână atunci când îl creezi. Nu uita şi de faptul că aperitivul oferă invitaţilor… timp de socializare! Pe parcursul savurării unor gustări delicioase, musafirii pot menţine fluxul evenimentului, prin interacţiuni care reduc eventualele tensiuni sau stângăcii în conversaţie, în special între cei care se întâlnesc prima dată la evenimentul vostru.
Patru variante de antreu, opţiunile Royal Palace Ballroom
Salonul de evenimente Royal Palace Ballroom pune la dispoziţie mirilor patru variante de meniu, fiecare cu propria versiune de antreu. În plus, există şi alternative, pentru cei cărora nu le este greu să aleagă dintr-o mare de opţiuni.
„În cadrul meniului Napoleon, mirii găsesc o variantă de antreu extrem de bogată, care va fi, cu siguranţă, pe placul celor care iubesc aromele şi texturile moderne, dar şi pe placul celor care au rămas loiali aromelor tradiţionale. Printre altele, pe lista acestui aperitiv mirii vor găsi salată de icre de crap, servită pe pat de lime, terină în crustă de mac, coşuleţ din roşie, umplut cu salată de vinete, ruladă din muşchiuleţ de porc, precum şi chifteluţe tradiţionale cu susan corcant. Ca alternativă, punem la dispoziţie doritorilor şi o selecţie de brânzeturi fine, cu verdeaţă sau condimente.”
(echipa Royal Palace Ballroom)
Un astfel de meniu costă 119 euro de persoană. Pentru 10 euro în plus, ai la dispoziţie meniul Victoria, cu un antreu şi mai variat: varianta modernă de tortilla wraps de somon fume cu cremă de brânză, coşuleţ umplut cu mousse de ton şi terină de caşcaval cu fructe confiate – acestea sunt doar câteva dintre noile tale opţiuni. Ca alternativă, Royal Palace Ballroom îţi pune la dispoziţie quiche cu spanac şi brânză, coşuleţ umplut cu mousse de somon fume şi frigăruie de crevete cu pesmet panko şi sos sweet chili.
„Varianta mediu spre premium, meniul Iulis Cezar, aduce doritorilor şi mai multă savoare. Conţine salată caraibiană cu piept de pui, terină de curcan cu fistic, salată de icre de ştiucă cu icre roşii de somon, servite în teaspoon, precum şi quiche lorraine de pancetta cu brânză gorgonzola, printre altele. Ca alternativă, le punem la dispoziţie mirilor coşuleţe cu parfait de ficat de pui, coşuleţe cu mousse de somon fume şi quiche lorraine cu spanac şi brânză. Vorbim despre un meniu care costă 149 de euro de persoană.”
(echipa Royal Palace Ballroom)
Cel mai complex meniu, Cleopatra, aduce cu sine şi cea mai lungă listă de preparate care compun antreul, în special pe placul celor cu gusturi extravagante. Invitaţii pot savura, printre altele, specialităţi precum mini vol au vent umplut cu parfait din ficat de raţă, caracatiţă cu sos wasabi pe pat de tăiţei de orez, terină de curcan sau salată de fructe de mare şi creveţi. Alternativa le propune viitorilor ruladă de vită cu ciuperci, selecţie de sushi, coşuleţ umplut cu tartar de ton sau roastedbeef cu sos de hrean şi sparanghel.
COMMENTS