Aranjamentele florale, pata de culoare din sala de evenimente. Care sunt cele mai populare flori la nuntă?

Aranjamentele florale, pata de culoare din sala de evenimente.  Care sunt cele mai populare flori la nuntă?

„Magia o regăsim în designul inedit, în candelabrele cu cristale de Bohemia care dansează în cascade unice şi în florile luxuriante care îţi taie răsuflarea. Suntem locul ideal pentru cuplurile care observă detaliile şi doresc ceva complet atemporal şi unic.”

 – Echipa Royal Palace Ballroom –

 

Nicio nuntă nu poate fi completă fără flori, asta şi pentru că plantele colorate se regăsesc, în mod tradiţional, şi în buchetul miresei, şi în cel al domnişoarelor de onoare, şi în sala de evenimente, şi pe mesele invitaţilor. Deoarece există atâtea sortimente, s-ar putea să fiţi copleşiţi atunci când vine vorba despre alegerea celor mai potrivite.

Consultanţii de la Royal Palace Ballroom, cel mai exclusivist loc de evenimente din nordul Capitalei, vă dezvăluie criteriile după care puteţi alege aranjamentele florale la nuntă, dar şi care sunt cele mai populare tipuri de flori.

 

 

CUM ALEGEŢI ŞI POZIŢIONAŢI FLORILE LA NUNTĂ

Culoare, semnificaţie şi tematica nunţii! De aceste criterii trebuie să ţineţi cont atunci când alegeţi florile care vă vor însoţi peste tot la nuntă. Întrucât fac parte din decor şi definesc stilul evenimentului, este musai să fiţi siguri că se vor integra armonios în atmosfera sa. Dacă vor completa frumos decorul, înseamnă că sunt ceea ce trebuie. În general, ele nu trebuie să fie identice în tot localul, însă trebuie să aibă anumite elemente comune.

Aranjamentele florale plasate pe mese şi la intrarea în restaurant – unele dintre cele mai populare locuri alese de miri- pot crea un decor perfect, mai ales dacă sala este simplă şi vă permite să vă jucaţi cu nuanţele. În cazul unui local încărcat din punctul de vedere al culorilor, dar şi al arhitecturii, prea multe aranjamente florale riscă să aglomereze şi mai mult spaţiul, iar rezultatul poate fi un fiasco. Linia între „perfect” şi „dezastruos” este subţire, tocmai de aceea, wedding planner-ul ales vă va ghida alegerile. Tot el vă va recomanda şi decoraţiuni florale pentru bar, masa de cocktail-uri sau scaune, dacă este necesar.

Un aspect de bază pe care trebuie să îl cunoască mirii este că aranjamentele înalte îmbracă frumos o sală încăpătoare, în vreme ce aranjamentele joase creează o atmosferă intimă spaţiilor mici. Nici parfumul florilor nu trebuie lăsat la coada listei, atunci când vine vorba despre aspecte de care să ţineţi cont în organizarea evenimentului. Nu uitaţi de faptul că invitaţii vor petrece mare parte din nuntă la mese sau în interiorul localului, deci mirosul florilor nu trebuie să fie sufocant.

 

 

FLORILE, ALESE ÎN FUNCŢIE DE ANOTIMP

Tipul, numărul şi mărimea aranjamentelor florale creează suma pe care trebuie să o alocaţi acestui aspect al nunţii. În general, reprezintă până în 15 la sută din buget, potrivit estimărilor. Sunt însă o investiţie necesară, mai ales că vor fi şi printre cele mai fotografiate elemente de la eveniment.

În funcţie de banii de care dispuneţi, trebuie să ştiţi că florile se împart în mai multe categorii: standard, premium şi de lux. Specialiştii evenimentelor perfecte de la Royal Palace Ballroom recomandă să le alegeţi în funcţie de anotimp, în cazul în care nu aveţi inspiraţie. Ştiaţi că primăvara sunt recomandate anemonele, lalelele sau orhideele? Vara, în schimb, preferate sunt magnoliile, bujorii şi trandafirii. În cazul în care organizaţi nunta toamna, alegeţi hortensiile, floarea pasiunii sau margaretele, iar iarna, orientaţi-vă spre irişi, anemone sau dalii.

 

 

CELE MAI POPULARE TIPURI DE FLORI, LA NUNŢI

Dacă nu vreţi să vă complicaţi şi să fiţi convinşi că rezultatul va fi unul de efect, indiferent de anotimp, aveţi la îndemână câteva variante extrem de populare la nunţi. Iată spre ce tipuri de flori vă puteţi îndrepta atenţia, ca să scăpaţi de un stres:

  • TRANDAFIRII, un simbol al frumuseţii şi al dragostei, sunt consideraţi regii florilor. Disponibili într-o varietate de culori şi în peste 100 de specii şi mii de soiuri, au devenit cei mai utilizaţi în ornamente, nu doar datorită apectului, ci şi pentru faptul că sunt asociaţi cu luxul.
  • CRINII CALLA sunt o altă alegere extrem de rafinată atunci când vine vorba despre evenimente. Originari din Africa, aceştia dau o notă elegantă spaţiului pe care îl îmbracă. Aveţi de ales între nuanţe de ivoire, galben, portocaliu sau violet închis.
  • LALELELE se numără şi ele printre cele mai populare opţiuni pe care le aveţi la îndemână. Simbol al fericirii şi al păcii, se pot regăsi în aproape orice detaliu de la o nuntă: de la buchete, până la aranjamentele de pe masă. În plus, şi ele se găsesc într-o varietate de culori, de la roz şi galben la roşu şi violet.

 

 La fel cum muzica are puterea de a ridica de la mese invitaţii, la fel şi florile pot transforma drastic decorul unui eveniment, dacă sunt alese cu gust. Consultanţii de la Royal Palace Ballroom vă stau la dispoziţie pentru ca nunta visurilor voastre să nu rămână doar un vis! 

Cea mai nouă locaţie de evenimente, situată la un pas de Bucureşti, vă aşteaptă pe strada Mihai Eminescu, la numărul 87, în comuna Tunari, din judeţul Ilfov!

Aveţi la dispoziţie site-ul Royal Palace Ballroom: https://royalpalaceballroom.ro/, dar şi pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/royalpalaceballroom/. Pentru informaţii suplimentare puteţi apela numărul de telefon: 0748 018 018
sau puteţi scrie un mail la adresa: office.royalpalace@gmail.com

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0