Băuturile care nu trebuie să lipsească de la nunta voastră

Băuturile care nu trebuie să lipsească de la nunta voastră

Suntem creatori de vise şi creatori de memorie. Dedicarea noastră pentru a face amintiri este motivul pentru care avem o echipă de profesionişti. Personalul nostru va da viaţă fiecărui aspect al evenimentului dumneavoastră!”

                                 – Echipa Royal Palace Ballroom –

 

Pe măsură ce se apropie cel mai important eveniment de până acum din viaţa voastră, sunteţi puşi în faţa tot mai multor alegeri. Printre ele se numără şi băutura pentru nuntă, un aspect mai important decât am crede pe lista origanizării acestei petreceri.

Consilierii de la Royal Palace Ballroom, cea mai exclusivistă locaţie de evenimente din nordul Capitalei, vă simplifică munca: ce băuturi trebuie servite la o nuntă şi în ce ordine, aflaţi de la ei în rândurile următoare.

 

TOPUL BĂUTURILOR, LA ORICE NUNTĂ

Sunt atâtea băuturi la ora actuală pe piaţă, că alegerea celor mai bune poate fi o corvoadă, mai ales dacă nu beneficiaţi de ajutorul unui expert. În general, băuturile de la nuntă trebuie să ţină seama de gusturile invitaţilor. Însă, ce este cert, e că există anumite tipuri care nu trebuie să lipsească de la un eveniment de o asemenea importanţă.

Şampania este una dintre acestea: pe lângă faptul că, tradiţional, mirii primesc invitaţii cu un pahar cu şampanie, dar o servesc şi la tăierea tortului, băutura poate fi savurată pe tot parcursul nunţii. De ce este ea atât de importantă? Pentru că reprezintă mai mult decât o băutură! Este un simbol al celebrării, întrucât însoţeşte toate clipele frumoase pe care le trăim. Cantitatea se stabileşte, evident, în funcţie de numărul invitaţilor. De obicei, o sticlă este suficientă pentru şase persoane.

Vinul trebuie să fie şi el pe listă, însă se va alege doar după ce aţi stabilit foarte clar ce va conţine meniul. În mod obligatoriu, va trebui să vă orientaţi către două sortimente – alb şi roşu, de preferat seci sau demiseci, ca să se potrivească mai multor gusturi, dar şi mai multor preparate.

Un alt tip popular de alcool este şi vodka. Servită la rece, în cantităţi mici, acest tip de băutură face deliciul invitaţilor la nuntă.

Un simbol al scoţienilor, dar şi un „must” la orice nuntă, whiskey-ul este, cu precădere, o băutură preferată mai ales de  bărbaţi la un asemenea eveniment.

O altă băutură cu istorie de secole, preferata… piraţilor din trecut, romul, trebuie şi el avut în vedere. Consumat în special de doamne şi de domnişoare la evenimente, este un deliciu obţinut din sucul fermentat de trestie de zahăr.

Nu uitaţi nici de cei care nu obişnuiesc sau nu pot consuma alcool! Băuturile non-alcoolice şi cafeaua trebuie să fie neapărat prezente în meniul de nuntă. Pe lângă apa plată şi minerală, invitaţii se pot răcori şi cu băuturile carbogazoase, dar şi cu diverse tipuri de fresh-uri, care au început să câştige teren în ultima vreme la astfel de evenimente.

 

ÎN CE ORDINE SE SERVESC BĂUTURILE

Evident, băuturile oferite invitaţilor trebuie să respecte o ordine! Servirea lor, ca la carte, ar trebui să urmeze paşii:

  1. Şampanie/ vinuri spumante
  2. Vinuri albe seci sau demiseci
  3. Vin roşu
  4. Digestiv, la final

Între ele, specialiştii recomandă să se alterneze băuturi răcoritoare. Un sfat de preţ este şi să acordaţi mare atenţie depozitării lor, dar şi locului de achiziţie. De pildă, unele băuturi nu pot fi păstrate şi nici consumate la temperatura camerei.

 

CE BĂUTURI PREFERĂ DOMNII ŞI DOAMNELE

Ca să mergeţi la sigur cu alegerea, dar şi cu servirea băuturilor pentru nuntă, specialiştii de la Royal Palace Ballroom vă recomandă să ţineţi seama şi de următoarea clasificare: doamnele şi domnişoarele preferă vinurile rose sau roşii dulci şi demidulci, cocktail-urile alcoolice, dar şi lichiorul, în vreme ce domnii sunt amatori ai vinurilor albe seci şi demiseci, ai şpriţului şi, în general, ai băuturilor tari.

 

Doar specialiştii vă pot ghida, pentru ca nunta voastră să fie completă, din toate punctele de vedere! Vă invităm pe pagina de Facebook a Royal Palace Ballroom, pentru a consulta meniul de nuntă: https://www.facebook.com/royalpalaceballroom/

Găsiţi cea mai nouă locaţie de evenimente, Royal Palace Ballroom, pe strada Mihai Eminescu, la numărul 87, în comuna Tunari, din judeţul Ilfov! Aveţi la dispoziţie şi site-ul oficial: https://royalpalaceballroom.ro/, dar şi numărul de telefon: 0748 018 018, precum şi adresa de mail:  office.royalpalace@gmail.com

COMMENTS

DISQUS: 0