BIOGEN VET: Povestea unicului producător român de consumabile de laborator pentru diagnostic în vitro

BIOGEN VET: Povestea unicului producător român de consumabile de laborator pentru diagnostic în vitro

În martie 2020, când România a resimțit o lipsă acută de consumabile esențiale pentru laboratoare și importa masiv aceste produse, doi frați au avut ideea de a fond o companie dedicată producției de consumabile de laborator de cea mai înaltă calitate. Așa a apărut BIOGEN VET, singura fabrică din România care produce consumabile de laborator pentru diagnostic in vitro, după investiții de aproape 3 milioane de euro.

Am aflat mai multe despre povestea companiei, dar și despre planurile de extindere de la Cătălin Butnaru, CEO & Fondator BIOGEN VET, și Andrei Butnaru, Director General BIOGEN VET.

Care este povestea BiogenVET de până acum?

BIOGEN VET este o companie unică în România, specializată în producția de consumabile de laborator de înaltă precizie pentru diagnosticul in vitro. Într-o perioadă în care aprovizionarea cu astfel de produse esențiale a devenit o problemă majoră în întreaga lume din cauza pandemiei, a luat naștere BIOGEN VET care a reușit să ofere o soluție locală la această criză de materiale plastice medicale.

În martie 2020, România a resimțit o lipsă acută a acestor consumabile esențiale – recipiente pentru probe biologice, plăci Petri, plăci de reacție, vârfuri de pipetă, anse inoculare etc – mai ales pe piața laboratoarelor private.

Majoritatea consumabilelor care ajungeau în țară erau direcționate către laboratoarele de stat, pentru a acoperi nevoia foarte mare de teste și analize generată de pandemie. Neavând capacități de producție locale de plastice medicale, România importa aceste plastice medicale la prețuri exorbitante, după ce se asigurau stocurile țărilor din care se achiziționau produsele. Practic, noi, cei din mediul privat, ajunsesem să licităm foarte mult ca să primim consumabile de laborator printre degete.

Existând această nevoie acută pe care am resimțit-o și noi în acea perioadă, administrând activitatea Labrom – laborator privat de analize pentru siguranța alimentelor – am decis să înființăm BIOGEN VET, o companie dedicată producției de consumabile de laborator de cea mai înaltă calitate.

A fost o decizie foarte dificilă. După o perioadă de 15 ani în care am fost furnizori de servicii, deveneam producători în acest domeniu. Am fost nevoiți să o luăm de la zero, să căutăm și să amenajăm un loc de producție, să obținem certificările și avizele necesare în domeniu, să asigurăm un mediu steril, dar și să avem grijă cum gestionăm bugetul, pentru că nu era unul nelimitat.

Citește și: Patria Credit a înregistrat pentru anul trecut un proft net de 1,55 mil euro

Citește întreaga știre pe: Revistabiz.ro

 

COMMENTS

DISQUS: 0