Botoxul și acidul hialuronic nu sunt similare! Când se folosesc cele două substanțe?

Botoxul și acidul hialuronic nu sunt similare! Când se folosesc cele două substanțe?

Cele mai populare substanţe de injectare folosite în industria frumuseţii creează o mare confuzie în rândul celor care vor să ţină timpul în loc, cu ajutorul esteticienilor. Este vorba despre toxina botulinică şi despre acidul hialuronic, care se pot completă reciproc în diverse proceduri, dar care nu sunt deloc similare, aşa cum se crede, în mod eronat.

Pentru a pune capăt confuziilor, specialiştii clinicii recunoscute la nivel european, Beauty Art Aesthetics, vă explică diferenţele dintre efectele botoxului şi cele ale acidului hialuronic.

 

CE ESTE ACIDUL HIALURONIC ŞI CE POATE TRATA?

Acidul hialuronic este o substanţă produsă în mod natural de organismul nostru. Are rolul de a menţine hidratarea şi fermitatea pielii, doar că odată cu avansarea în vârstă, producţia sa scade. Aşa se explică apariţia ridurilor. Atunci este momentul să intre în scenă fillerul injectabil, adică un gel transparent, obţinut în laborator, dar care are acelaşi rol: de a menţine pielea tânără.

Odată injectat în piele, acidul hialuronic reface volumul pierdut din cauza îmbătrânirii. Este folosit pentru netezirea ridurilor, atenuarea cearcănelor, augmentarea buzelor, umplerea pomeţilor, pentru conturul facial, dar şi în diverse tratamente care combat urmele cauzate de acnee. Vâscozitatea acidului hialuronic diferă în funcţie de problemele care trebuie corectate.

 

CÂT TIMP SE MENŢIN EFECTELE ACIDULUI HIALURONIC INJECTABIL?

O altă dilemă a pacienţilor ţine de efectul unor astfel de intervenţii. Trebuie să ştiţi că rezultatele sunt doar temporare. După jumătate de an va fi nevoie să treceţi din nou pe la cabinetul specialiştilor, pentru a relua procedurile cu acid hialuronic. Totuşi, mulţi îl văd ca pe un avantaj. Dacă nu se pot obişnui cu rezultatele, vor reveni la aspectul iniţial după doar câteva luni. Cu toate acestea, trebuie să ştiţi că durata efectelor poate varia, în funcţie de metabolism, dar şi de stilul de viaţă al fiecărui pacient.

 

CE ESTE BOTOXUL ŞI CUM ACŢIONEAZĂ?

Botoxul reprezintă un grup de molecule produse de un anumit tip de bacterie. Specialiştii Beauty Art Aesthetics ne spun că una dintre cele mai simple metode prin care putem deosebi acidul hialuronic de botox este prin modul de acţiune. Spre deosebire de acid, botoxul este injectat în cantităţi mici direct intramuscular. Blochează astfel transmiterea impulsului nervos către muşchiul injectat, a cărui activitate va fi diminuată, deci ridurile nu vor mai fi vizibile şi nici nu se vor mai forma, dacă aveţi grijă ca injectarea să fie periodică.

Botoxul şterge ridurile de la nivelul frunţii, cele dintre sprâncene, dar şi din jurul ochilor şi oferă un aspect tânăr şi natural întregului chip. Este, totodată, tratamentul ideal pentru ridurile de expresie nedorite, dar şi pentru prevenirea agravării liniilor deja formate.

 

CÂT DUREAZĂ EFECTUL BOTOXULUI INJECTABIL?

Nici un sfert de oră nu durează procedura. Cam la o săptămână distanţă, veţi sesiza şi primele efecte, care promit să dureze de la şase până la nouă luni! Ulterior, la fel ca în cazul acidului hialuronic, va fi nevoie să reveniţi la clinică, pentru o nouă injectare.

Trebuie să ştiţi însă că este foarte posibil ca ridurile adânci să nu dispară după prima procedură, ci abia după o nouă aplicare.

 

 

Un prim consult la clinica Beauty Art Aesthetics vă va oferi toate răspunsurile la dilemele pe care le aveţi. În plus, veţi şti exact ce proceduri trebuie să urmaţi, pentru ca problemele estetice cu care vă confruntaţi să fie de domeniul trecutului.

Processed with Lensa with Auto Adjustments

Clinica din nordul Capitalei, Beauty Art Aesthetics, încheie anul 2021 doar cu reuşite! După trofeul pentru Excelenţă în frumuseţe şi recunoaştere europeană la capitolul estetică medicală, managerul conceptului Beauty Art Aesthetics, Mădălina Brânduşescu, a fost distinsă recent, la Gala I Success Awards Bucharest Edition decembrie 2021, cu trofeul pentru Excelenţă în management.

Pentru preţuri, programări sau informaţii suplimentare, puteţi intra pe site-ul https://beautyartaesthetics.ro/. Găsiţi specialiştii de la Beauty Art Aesthetics şi la numărul de telefon: 0722 296 007, dar şi la adresa de mail: office@beautyartaesthetics.ro

COMMENTS

DISQUS: 0