Ciolacu, elevul șmecher care a trecut clasa. Dezvăluiri inedite despre trecutul premierului

Ciolacu, elevul șmecher care a trecut clasa. Dezvăluiri inedite despre trecutul premierului

Marcel Ciolacu, elev mediocru și muncitor necalificat

Într-un material detaliat, Recorder.ro scoate la lumină detalii necunoscute din biografia premierului Marcel Ciolacu. Potrivit foștilor profesori și colegi, Ciolacu a fost un elev mediocru și a lucrat ca muncitor necalificat la o cooperativă meșteșugărească din Buzău, în ciuda faptului că în CV-ul său figurează că a lucrat la Întreprinderea Electronica Industrială din București.

Anii de liceu și notele modeste

Marcel Ciolacu a absolvit Liceul de Filologie-Istorie „Mihai Eminescu” din Buzău în 1986, însă nu la profilul declarat în CV, ci la clasa a XII-a F, cu profil Mecanică. În perioada comunistă, liceul devenise preponderent industrial, iar nivelul de cunoștințe al elevilor de la acest profil era considerat scăzut, conform evaluărilor de partid.

Aurora Hoștiuc, o fostă profesoară de tehnologie, își amintește de Ciolacu ca de un „șmecheraș”. „Marcel nu a fost atât de isteț ca fratele lui, Daniel, pe care l-am avut elev înainte. Era un copil de mijloc, un șmecheraș, așa. Trecea clasa. Venea la ore, își vedea de treabă. Acum, că n-o fi fost de 10, o fi fost de 7 sau de 6, de 5 la teză… nu-mi mai aduc aminte notele. Dar în mod sigur a luat bacul”, a declarat aceasta.

De la cooperativa meșteșugărească la Întreprinderea Electronica Industrială

Ciolacu susține în CV că a lucrat între 1988 și 1990 la Întreprinderea Electronica Industrială din București. Totuși, Recorder.ro a descoperit că premierul a fost de fapt muncitor la o cooperativă meșteșugărească din Buzău, care avea contract cu întreprinderea din București.

Vasile Simion, fost mecanic de utilaje la atelierul Tehnometal, a explicat cum a ajuns Ciolacu să lucreze acolo: „Eram vreo 70 de oameni acolo. Erau și câțiva meseriași în electronică, în mecanică, dar cei mai mulți erau tineri care terminaseră liceul și nu intraseră la facultate. Nu era niciun concurs. Selecția se făcea la cooperativă. Și s-au angajat cu relații toți. Între care și Marcel Ciolacu.”

Simion a subliniat că Ciolacu era printre muncitorii necalificați: „A fost angajat ca necalificat. N-are nicio calificare ca electronist. Nu se pricepe la nimic la electronică. Era o figură ștearsă, îl trimitea șeful pe ici, pe colo, pe unde avea nevoie și atâta tot”.

Reacția lui Marcel Ciolacu

Solicitat de Recorder.ro pentru a-și prezenta punctul de vedere, Marcel Ciolacu a transmis că agenda încărcată nu-i permite să comenteze. Cu toate acestea, el a promis că va oferi o poziție oficială legată de acest subiect când va avea timp.

Concluzie

Dezvăluirile despre trecutul școlar și profesional al premierului Marcel Ciolacu ridică întrebări despre transparența și veridicitatea informațiilor din CV-ul său. În timp ce Ciolacu este acum una dintre cele mai influente figuri politice din România, trecutul său ca elev și muncitor necalificat scoate la lumină o fațetă mai puțin cunoscută a liderului de astăzi. Rămâne de văzut cum va răspunde premierul acestor dezvăluiri și ce impact vor avea acestea asupra imaginii sale publice.

COMMENTS

DISQUS: 0