Cum ne menținem silueta în perioada Paștelui

Cum ne menținem silueta în perioada Paștelui

Ca în fiecare an, sărbătoarea de Paște a venit. Indiferent de locul în care aceasta este celebrată, mâncarea nu lipsește de pe masa românilor. Dar cum putem face să ne menținem sănătoși atât fizic cât și psihic fără a ne limita meniul de Paște?

Astăzi, Carmen Barcan ne dă câteva sfaturi pentru a ne menține silueta și pentru a trece fară kilograme în plus peste această perioadă.

,, În loc să fim obsedați de gândul că ne vom îngrășa, eu vă propun să ne bucurăm din plin de sărbătorile Pascale. Este una dintre sărbătorile cele mai frumoase din an. Nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare din punct de vedere culinar această sărbătoare frumoasă ci dimpotrivă, ar trebui cu toții să ne bucurăm de clipele petrecute în familie. Judecați și dumneavoastră, creșterea în greutate este influențată de 3 factori. Primul este factorul alimentar ( alimentul consumat și consecințele respective ), al doilea este factorul temporal ( timpul alocat obiceiului respectiv ), iar al treilea este factorul individual ( metabolismul diferă de la o persoană la alta ). Preparatele pe care le consumăm în această perioadă de cele mai multe ori zdruncină obiceiurile alimentare, respectiv metabolismul, având un impact negativ asupra sănătății omului. Care ar fi soluția? Soluția este să căutam adevărata linie de mijloc. Masa de Paște este binecuvântată de Dumnezeu cu de toate. Important este să nu facem excese și să ne păstrăm cele 5 reguli de bază: 3 mese pe zi, pauze între mese, cantitatea să fie adecvată, asocierile potrivite și consumul de apă să fie suficient. Este valabil pentru persoanele care nu vor să se îngrașe, care vor să aibă tonus și care vor să aibă o stare de bine mereu. Spun toate aceste lucruri gândindu-mă la efectele unei alimentații corecte care sunt: sănătatea ( viață lungă și de calitate), relații bune în familie și în societate ( boala induce frustrări și tensiune )… sărbători fericite. Sărbători de neuitat împreună cu familia în care cozonacul nu lipsește de la masă. Ce spuneți? Oamenii fericiți practică în mod constat obiceiurile sănătoase. Nu-i așa că te numeri și tu printre ei?”, declară Carmen Barcan

Răsfățați-vă cu cozonac! Este un desert de suflet, un dulce care apropie și mai mult oamenii. O felie de cozonac cu o cană de lapte sau chefir dis-de- dimineață este nemaipomenită! Important este să nu facem excese și să păstrăm cele cinci reguli de bază: trei mese pe zi, pauze între mese, cantitatea să fie adecvată, asocierile potrivite și consumul de apă să fie suficient. Este valabil pentru persoanele care nu vor să se îngrașe, care vor să aibă tonus și o stare de bine mereu. Spun toate aceste lucruri gândindu-mă la efectele unei alimentații corecte care sunt: sănătate (viață lungă și de calitate), relații bune în familie și în societate (boala induce frustrări și tensiuni) și…Sărbători fericite! Sărbători de neuitat în jurul mesei alături de cei dragi, în care cozonacul nu lipsește.

Menținerea greutății ideale este o provocare imensă, dar nu imposibilă!

În cadrul galei I Success ,, Health, Beauty & Lifestyle Awards 2021” care a avut loc în luna Martie, Carmen Barcan a primit încă un premiu pentru ,, Cel mai bun terapeut al anului 2021”
Schimbarea începe acum!
Pentru a afla mai multe despre menținerea unei siluete perfecte, accesează:
* Facebook: https://www.facebook.com/carmenbarcan.ro
* Instagram: https://www.instagram.com/carmen_barcan.ro
* E-mail: viataefacutadinalegeri@gmail.com

COMMENTS

DISQUS: 0