Vopsirea ouălor de Paște este o tradiție îndrăgită și una dintre cele mai distractive activități pe care le poți face împreună cu copiii de toate vârstele. Dacă îți faci griji în privința substanțelor chimice din coloranții cumpărați din magazin, poți încerca aceste nouă opțiuni naturale. Fiecare opțiune utilizează un agent colorant – o legumă, suc din fruct sau condiment – care conferă culoare ouălor fierte.
Reține că coloranții naturali nu vor oferi culori la fel de intense ca cei chimici, dar nuanțele lor mai atenuate fac parte din farmecul lor homemade.
Coloranții naturali pentru ouă
În primul rând, vom arunca o privire rapidă asupra procesului de bază pentru a crea orice colorant natural pentru ouă și îți vom arăta ingredientele pe care le vei folosi pentru nouă culori diferite. După aceea, poți să experimentezi cu alte fructe, legume și condimente pentru a vedea ce culori naturale minunate poți crea. Regula de bază este că, dacă îți pătează mâinile, va colora și ouăle.
Există două tipuri de coloranți naturali: cei fierți și cei nefierți. Coloranții fierți depind de procesul de fierbere pentru a extrage culoarea din materialele pe care le fierbi. Coloranții nefierți sunt sucurile și cafeaua preparată.
Cum să faci coloranți naturali fierți pentru ouă de Paște
Adăugă 2 căni de apă într-un vas și lasă-o să fiarbă în clocot.
Adaugă agentul colorant dorit (de exemplu: turmeric pentru galben, sfeclă roșie pentru roșu, varză mov pentru mov, etc.).
Redu căldura și lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute sau mai mult pentru a obține cea mai intensă culoare.
Strecoară lichidul într-un borcan mare de sticlă și lasă-l să se răcească la temperatura camerei timp de 2-3 ore.
Amestecă 2 linguri de oțet alb cu lichidul răcit și adaugă 3 ouă fierte tari.
Închide ermetic borcanul și refrigerază-l peste noapte sau până când ouăle au culoarea dorită.
Poți să ștergi ouăle uscate cu o picătură de ulei vegetal pentru a le conferi un aspect lucios (opțional).
Culori naturale pentru ouă
Iată materialele pe care le vei folosi pentru a obține culori naturale pentru ouăle de Paște.
Violet = 1½ cană de sfeclă roșie razuită
Galben = 3 linguri de turmeric sau chimion măcinat
Portocaliu = 3 linguri de pudră de ardei iute
Albastrul cerului = 1½ cești de varză roșie tocată mărunt
Verde = 2 căni de spanac
Aceste ultime trei opțiuni utilizează lichide nediluate, astfel încât să puteți sări peste etapa cu apa fiartă.
Instrucțiuni
Strecurați lichidul într-un borcan.
Amestecați 2 linguri de oțet alb și adăugați 3 ouă fierte în borcan.
Sigilați borcanul și puneți-l la frigider peste noapte sau până când oul capătă culoarea dorită.
Frecați ouăle uscate cu o picătură de ulei vegetal pentru a le da un aspect lucios (opțional).
Albastru = 2 căni de suc de struguri
Albastru regal = 2 căni de suc de afine
Mov-brun = 2 căni de cafea preparată (intensitatea culorii depinde de tipul de cafea utilizat)
Citește și: Cele mai tari hoteluri noi de vizitat în 2023
COMMENTS