Ferrari anunță rezultate record și planuri ambițioase pentru viitor

Ferrari anunță rezultate record și planuri ambițioase pentru viitor

Creșterea veniturilor și profitului în primul trimestru din 2024

Ferrari NV, bijuteria mărcii de mașini italiene și unul dintre cele mai renumite branduri de lux din lume, a raportat o creștere semnificativă a veniturilor și a profitului în primul trimestru din 2024. Compania a depășit estimările analiștilor, susținându-se pe un volum constant de mașini la prețuri mai ridicate, o strategie specifică Ferrari. În prezent, prețul acțiunii se află la doar 3% sub maximul istoric al producătorului auto.

Performanța în motorsport și impactul asupra brandului

Cu o prezență solidă în Formula 1 și în cursele de anduranță, precum cele de la Le Mans, Ferrari a obținut victorii notabile și a adus aceste experiențe în dezvoltarea modelelor sale de producție. Implicarea în motorsport nu doar că a consolidat reputația Ferrari ca producător de mașini sport de excepție, dar a și inspirat inovația în industria auto de lux.

Echipa de conducere și influența sa

La vârful echipei de management se află Benedetto Vigna, CEO-ul Ferrari din 2021, care a adus cu el o vastă experiență în tehnologie și inovare. Conducerea lui Vigna este completată de Antonio Picca Piccon, directorul financiar, și Enrico Galliera, Chief Marketing & Commercial Officer. Împreună, aceștia au consolidat poziția Ferrari pe piața de lux și au implementat strategii de succes pentru creșterea companiei.

Parteneriate și inovații recente

În primul trimestru al anului 2024, Ferrari a anunțat câteva parteneriate și schimbări importante care vor influența viitorul companiei. Printre acestea se numără:

  • Colaborarea cu Lewis Hamilton: Începând cu 2025, Hamilton se va alătura echipei Scuderia Ferrari, semnând un contract pe mai mulți ani, ceea ce reprezintă o mișcare strategică importantă pentru succesul echipei în Formula 1.
  • Parteneriat cu SK On: Ferrari și liderul global în fabricarea de baterii pentru vehicule electrice, SK On, au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru a continua colaborarea tehnologică existentă.
  • Acord cu HP Inc.: Un nou acord de parteneriat cu HP Inc. va aduce brandul HP pe mașinile de curse ale Scuderia Ferrari.

Rezultatele financiare și perspectivele pentru 2024

În primul trimestru al anului 2024, Ferrari a raportat vânzări totale de 1,58 miliarde de euro, în creștere cu 10,9% față de anul anterior, și un EBITDA record de 605 milioane de euro, marcând o creștere de 12,7%. Veniturile din reclame, comerț și brand au atins 145 milioane de euro, iar profitul net ajustat pentru trimestru a fost de 352 milioane de euro, în creștere cu 19% față de anul anterior.

Strategia de viitor și investițiile planificate

Ferrari a anunțat investiții de 4,4 miliarde de euro până în 2026, vizând obținerea unui EBITDA de bază între 2,5 și 2,7 miliarde de euro. Compania a confirmat prognoza pentru EBITDA ajustat pe întregul an, așteptându-se să depășească 2,45 miliarde de euro în 2024. De asemenea, Ferrari intenționează să lanseze 15 noi modele până în 2026 și să introducă prima sa mașină complet electrică la sfârșitul lui 2025.

Oportunități și riscuri ale investiției în Ferrari

Ferrari se bucură de o poziție solidă pe piața de lux, beneficiind de exclusivitate și profitabilitate controlată. Cu toate acestea, există și riscuri, precum saturarea pieței și diluarea imaginii de brand dacă producția crește semnificativ. Analiștii recomandă prudență, dar recunosc potențialul de creștere al companiei pe termen lung.

În concluzie, Ferrari continuă să inoveze și să-și consolideze poziția pe piața de lux, iar rezultatele din primul trimestru din 2024 demonstrează succesul strategiei sale de valoare peste volum. Cu planuri ambițioase pentru viitor, compania rămâne un jucător de top în industria auto de lux.

COMMENTS

DISQUS: 0