Firmele din Austria obțin profituri de miliarde de euro din industria lemnului tăiat ilegal din pădurile României

Firmele din Austria obțin profituri de miliarde de euro din industria lemnului tăiat ilegal din pădurile României

În ultimii ani, firmele din Austria au obținut profituri de miliarde de euro din industria lemnului tăiat ilegal din pădurile României. În contextul plângerilor făcute de activiștii de mediu, această amploare a defrișărilor ilegale, din ultimele trei decenii, este estimată la 270 de milioane de metri cubi.

Mai precis, activiștii de mediu susțin că în România dispar în fiecare oră aproximativ 6 hectare de pădure. Este vorba despre o suprafață împădurită cât 12 terenuri de fotbal este tăiată în fiecare oră.

în opinia sa, „România are experiență în a schimba miniștri. Cred că este una dintre primele țări din Europa la viteza cu care schimbă miniștri. Mai ales când au o problemă mare și se întâlnesc cu dumneavoastră. La ultima, la scandal, cel cu Ocolul Silvic… Deci, el a tăiat, nu știu, poate 100 de hectare de pădure, în întregime și a livrat la fabrica din Sebeș, în 2004-2005. Și ne-am întrebat: Ce se întâmplă aici? E ilegal?”, a spus Gerald Schweighofer, deținătorul companiei Holzindustrie Schweighofer, conform realitatea.net

Fostul lider al Partidului Verde din Austria a spus că este vorba despre bani și corupție

În afirmaţiile sale, fostul lider al Partidului Verde din Austria, Peter Pilz, a spus că aici este vorba despre bani și corupție.

Astfelş, „Este vorba despre bani, este vorba despre corupție. Dacă aș fi o companie internațională și ar trebui să aleg între a cumpăra pământ sau pădure în Austria sau în România, cu siguranță aș cumpăra o pădure în România. Din cauza prețului și a guvernului. Da, sigur, voi aveți pădure ieftină și un guvern la fel de ieftin. În Austria, nimeni nu ar accepta ca dezastrul din pădurile voastre să se producă și în pădurile noastre. Nimeni nu ar accepta asta”, a spus Peter Pilz.

 

Citește întreaga știre aici: https://financiarul.ro/agricultura/firmele-din-austria-obtin-profituri-de-miliarde-de-euro-din-industria-lemnului-taiat-ilegal-din-padurile-romaniei/

 

COMMENTS

DISQUS: 0