Incendiu Major la un Centru Comercial din Ploiești: Mesaj RO-ALERT Emis, Trafic Restricționat

Incendiu Major la un Centru Comercial din Ploiești: Mesaj RO-ALERT Emis, Trafic Restricționat

Astăzi, Ploieștiul a fost scena unui incendiu de proporții care a cuprins un ansamblu de magazine și firme, provocând panică și mobilizând un număr impresionant de forțe de intervenție. Focul a izbucnit pe Aleea Chimiei, în jurul orei prânzului, iar degajările masive de fum au determinat autoritățile să emită un mesaj RO-ALERT pentru a avertiza populația din zonă.

Mesaj RO-ALERT și Restricții de Trafic

Imediat după izbucnirea incendiului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova a transmis un mesaj RO-ALERT către locuitorii din zona afectată, avertizându-i despre pericolul reprezentat de fumul dens și toxic. Traficul din jurul centrului comercial a fost rapid restricționat pentru a facilita accesul autospecialelor de pompieri și pentru a asigura siguranța locuitorilor.

„În total, intervenim cu 4 autospeciale de stingere, o autoscară, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă, o descarcerare și o ambulanță SMURD, cu 28 de subofițeri și 6 ofițeri. Incendiul este localizat și se lucrează pentru lichidare”, a declarat un reprezentant al ISU Prahova.

Eforturi Susținute pentru Stingerea Incendiului

Incendiul, care s-a extins pe aproximativ 200 de metri pătrați, a fost o provocare pentru echipele de intervenție. Zeci de pompieri s-au mobilizat rapid pentru a stinge flăcările și a preveni extinderea focului la clădirile din jur. În ciuda intensității flăcărilor și a degajărilor mari de fum, pompierii au reușit să localizeze focul și să înceapă operațiunile de lichidare.

Situația Este Sub Control

Până în prezent, nu există informații despre persoane surprinse în interiorul clădirii afectate. Autoritățile continuă să monitorizeze situația și să asigure perimetrul pentru a preveni orice alte incidente. Echipele de intervenție rămân la fața locului pentru a se asigura că incendiul este complet stins și pentru a evalua pagubele.

Recomandări pentru Populație

În contextul acestui incident, autoritățile recomandă locuitorilor din Ploiești să evite zona afectată și să respecte indicațiile forțelor de ordine. De asemenea, este esențial ca oamenii să rămână informați prin canalele oficiale și să urmeze sfaturile de siguranță pentru a evita expunerea la fumul toxic.

Acest incendiu major subliniază importanța pregătirii și reacției rapide în situații de urgență, demonstrând eficiența colaborării între diferitele unități de intervenție ale ISU Prahova.

Până la rezolvarea completă a situației, autoritățile rămân în alertă, pregătite să intervină în cazul în care apar noi provocări.

COMMENTS

DISQUS: 0