Larisa Tănase e un artist al micropigmentării, iar misiunea acesteia este de a descoperi aspectul potrivit în fizionomia fiecărei persoane și de a ajuta la valorificarea sa maximă. Tehnicile avansează, oamenii se schimbă. Află în continuare despre cât de mult au avansat tendințele și ce le deosebește pe românce de restul femeilor.
- Care sunt tendințele actuale în domeniul tău?
La mare căutare sunt sprâncenele naturale și discret stilizate, adică cele netunse. În sfârșit nu se mai poartă sprâncenele pătrate și subțiri. Tehnicile noi din micropigmentare sunt cele fir cu fir, pudrate sau combinate în stil ombre, iar pentru stilizarea modernă recomand laminarea sprâncenelor. Se mai poartă eyelinerul clasic și cel fume. În plus, când vine vorba de buze, se poartă cele discrete fară un contur prea vizibil și culorile naturale.
ATENȚIE! Nu se mai poartă contururile intense, culorile nenaturale și tehnicile/formele demodate.
- Care este celebritatea (din România sau de peste granițe) cu cele mai frumoase sprâncene?
Din România, pot afirma că celebritatea cu cele mai frumoase sprâncene este Adelina Pestrițu, iar de peste granițe ar fi Kim Kardashian.
- Ce se poartă în materie de sprâncene în funcție de țară?
Fiecare țară are un stil diferit. În plus, se ține cont și de vârstă. De exemplu, doar în România există conceptul de sprâncene pătrate. M-am luptat ani de zile cu ele și încă mă mai confrunt cu astfel de cazuri. Unele românce au percepția despre capul sprâncenei care trebuie să fie pătrat și intens. Însă, prin consiliere profesională, reușesc să le conving că acest concept există doar la noi, în țară. Le explic și uneori chiar le desenez ca să le arăt care este diferența și cât de dure sunt colțurile care și aspresc.
Majoritatea clientelor își doresc sprâncene naturale și chiar de la primul apel telefonic le recomand mai întâi trei luni de regenerare a sprâncenelor naturale cu un tratament special și abia după stabilim și programarea pentru micropigmentare. Pentru a avea un contur cât mai natural, sprâncenele au nevoie de păr și de câteva fire rezultate prin micropigmentare și în acest fel se acoperă doar golurile.
Unele femei din Europa încă mai consideră că sprâncenele subțiri sunt fine, delicate și că le reprezintă.
Alte adolescente, îndeosebi cele nonconformiste (cu vârste între 15-22 de ani), își creionează atât de excesiv sprâncenele cu creioane și farduri incât își știrbesc frumusețea naturală. Și acolo unde se află un gol insistă atât de mult cu creionul încât îl accentuează.
- Au legătură geometria și arhitectura cu realizarea sprâncenelor perfecte?
Da, pentru că atunci când măsurăm sprâncenele le facem după morfologia feței și măsurători exacte. Totul este matematică, volumetrie și geometrie.
De exemplu:
- ochi, nas, buze mici = sprâncene subțiri
- ochi, nas, buze medii = sprâncene medii
- ochi, nas, buze mari = sprâncene groase
Un alt exemplu: în cazul în care nasul este mare și ochii sunt distanțați atunci apropiem sprâncenele pentru a micșora forma nasului și astfel nici distanța ochilor să nu mai fie vizibilă.
De asemenea, sprânceana este compusă din CAP, CORP, COADĂ!
- CAPUL + CORPUL (3 cm) = COADA (1,5 cm)
- COADA trebuie să aibă lungimea CAPULUI și a CORPULUI împărțită la jumătate.
Totul se măsoară milimetric. Chiar și grosimea capului trebuie să aibă aceeași dimensiune cu corpul. Grosimea sprâncenelor se decide după regenerarea lor, astfel încât toată proporția naturală să fie păstrată și se ține cont de armonia dintre mărimea ochilor și a buzelor. Un alt element important pentru o pereche de sprâncene naturale este grosimea dinților frontali superiori.
- Care crezi că este diferența între conceptul de frumusețe din România si cel din State sau din alte țări occidentale?
Conceptul româncelor, oriunde s-ar afla și indiferent de câți bani au, este despre îngrijirea lor personală. Pentru ele este primordial aspectul, dar și imaginea de sine. Ele sunt consumatoare de tot ce ține de modă și trenduri în general. Stau de vorbă zilnic cu ele și chiar dacă viața le-a purtat prin diferite țări, ele și acolo au continuat conceptul de îngrijire în permanență.
Anual sau chiar si de două ori pe an ajung să-și facă toxină botulinică în cele trei zone faciale (frunte, zona ochilor și între sprâncene). Apelează la acidul hyaluronic injectat în ridurile de expresie, cearcăne, pomeți, șanțurile nazale și la mare modă sunt buzele mărite. Estetica medicală este căutată și pentru dantura ca la Hollywood, implanturile mamare, lipoaspirația pe zone cu grăsimi, rinoplastia și blefaroplastia. Ele investesc consțient pentru o imagine ingrijită și o stimă de sine mai ridicată. Iar acest aspect le face să se diferențieze oriunde ar fi în lume față de alte femei.
Ce am observat la celelalte femei din restul țărilor este că investesc mai mult în cultură, în ținutele vestimentare și mai puțin în imaginea lor fizică. Acest aspect ne confirmă încă odată că fiecare cultură are valori diferite, iar româncele și moldovencele se remarcă față de restul femeilor. Însă părerea mea este că ar fi bine să existe un echilibru și să investească în tot câte un pic pentru a aduce starea de bine de la aspectul exterior până la cel interior.
COMMENTS