Luc Besson, acuzat de abuz sexual de alte cinci femei

Luc Besson, acuzat de abuz sexual de alte cinci femei

Regizorul şi producătorul francez Luc Besson este acuzat de agresiune şi abuz sexual de alte cinci femei, scrie presa franceză. Primele acuzaţii de comportament sexual neadecvat i-au fost aduse cineastului în luna iulie a acestui an. Între ele, actriţa Sand Van Roy, cu care el a avut o relaţie timp de doi ani, a susţinut că a violat-o. Acum, numărul femeilor care îl acuză pe Besson a ajuns la nouă. El a negat că ar fi violat-o pe Van Roy, caz care este investigat de poliţia din Paris.

Luc Besson, acuzat de fosta lui asistentă de șantaj

Recentele învinuiri o au în centru pe o fostă asistentă a lui, care pretinde că a fost atrasă de regizor într-o relaţie sexuală bazată pe şantaj. Două studente de la Cité du Cinéma au dezvăluit că au fost hărţuite de Besson, care conducea fostul complex cinematografic, dar şi o fostă angajată a EuropaCorp.

Producătoarea de teatru Karine Isambert şi-a amintit un incident din 1995, petrecut într-un hotel.

Luc Besson este cea mai importantă personalitate a cinematografiei europene care este acuzată de hărţuire şi agresiune sexuală de la începutul mişcării #MeToo.

Regizorul francez Luc Besson, născut pe 18 martie 1959, recompensat cu premii César şi Lumière, este cunoscut pentru filme ca „Nikita” (1990), „Leon” (1994), „Al cincilea element/ Le cinquième élément” (1996), „The Lady” (2011) şi „Un monstre à Paris” (2011).

COMMENTS

DISQUS: 0