Netflix adaugă costuri adiționale pentru conturile împărțite de mai multe persoane

Netflix adaugă costuri adiționale pentru conturile împărțite de mai multe persoane

Platforma de streaming Netflix insistă cu planul său de a reduce numărul persoanelor care utilizează servicile companiei fără să plătească pentru un abonament propriu. Din 2023, fiecare persoană care îți folosește contul îți va umfla abonamentul lunar cu aproximativ 15 lei.

 

Netflix vrea să scadă cât mai mult numărul utilizatorilor de pe platforma sa care se folosesc de conturile prietenilor sau apropiaților, cel puțin asta arată planul prezentat marți de către gigantul de streaming american, conform CNET.com. Acesta prevede introducerea unor costuri suplimentare pentru fiecare „extra utilizator” care îți folosește contul de Netflix, excepție făcând cei care locuiesc în aceeași casă cu tine.

Pe scurt, Netflix vizează instaurarea acestui sistem de sub-conturi și, deși nu știm încă suma ce va trebui să fie plătită de deținătorul contului principal pe care intră mai mulți alți oameni, știm că sistemul se află în teste în câteva țări din America de Sud. Acolo, utilizatorii sunt taxați cu contravaluarea a circa 25% din prețul unui abonament standard Netflix pentru fiecare persoană pe care o au „sub aripă”. Asta s-ar traduce într-un cost în plus de circa 13-15 lei în funcție de valoarea abonamentului standard la data când noile reguli vor intra în vigoare. Actualmente, abonamentul premium Netflix (cea mai scumpă dintre cele 3 variante disponibile) costă 12 euro în România.

 

Schimbarea de viziune pe care a anunțat-o Netflix vine pe fondul unei scăderi masive a numărului total de abonați în ultima perioadă, compania anunțând că a pierdut 1.200.000 abonați în primele șase luni ale lui 2022. Scăderea de popularitate a platformei Netflix vine pe fondul revirimentului altor platforme de streaming ca Disney Plus sau HBO GO, dar și în contextul ridicării restricțiilor COVID-19 și reducerii numărului de utilizatori care lucrau de acasă. În România, numărul persoanelor ce au un abonament la Netflix este de circa 500.000 și numărul lor crește, deși zilele în care „iubirea înseamnă să împarți parola” ar putea să fie pe sfârșite.

 

Citește întreaga știre aici: https://www.wall-street.ro/articol/Marketing-PR/290686/netflix-opreste-traditia-impartitului-de-parole-din-2023.html

 

COMMENTS

DISQUS: 0