O săptămână până la nuntă? Iată ce trebuie să faci!

O săptămână până la nuntă? Iată ce trebuie să faci!

Şapte zile până la nuntă! Asta înseamnă că începe numărătoarea inversă pentru cel mai important eveniment din viaţa de cuplu de până acum! Pentru că, cel mai probabil, doar gândul că vă mai desparte atât de puţin de petrecerea dorită este în sine o sursă serioasă de stres, consultanţii Royal Palace Ballroom, „Locaţia de evenimente a anului 2023”, potrivit Galei Health, Beauty And Lifestyle, au pregătit o listă care ar trebui să vă ajute să nu uitaţi nimic din lucrurile de bifat cu o săptămână înainte de nuntă!

Dă un apel furnizorilor!

Este timpul să trimiteţi un mail sau să sunaţi fiecare furnizor în parte! Până la această dată, ar trebui să aveţi deja stabilit numărul de invitaţi şi, implicit, numărul de mese, pentru a şti şi câte preparate trebuie gătite pentru marea zi.

„Nu uitaţi să stabiliţi orele de sosire cu absolut toţi furnizorii. Dacă apelaţi la o firmă de catering, este absolut obligatoriu să transmiteţi exact câte meniuri trebuie realizate. Discuţii trebuie avute, în acest punct, şi cu florarul, pentru a confirma aranjamentele florale şi locul plasării lor şi, eventual, mici retuşuri, dacă aveţi schimbări în plan. Este timpul potrivit să transmiteţi programul fotografului şi cameramanului. Totodată, discutaţi şi cu DJ-ul, pentru a-i transmite playlistul asupra căruia v-aţi decis.”

(Echipa Royal Palace Ballroom)

În cazul în care aţi apelat la un wedding planner, cel mai probabil toate aceste aspecte sunt discutate, astfel că singurul lucru care vă rămâne de făcut este să discutaţi cu el/ cu ea pentru a fi la curent cu  stadiul organizării.

Nu uita de plăţile finale!

          O altă sarcină esenţială în zilele premergătoare nunţii ţine de bani! Da, asiguraţi-vă că toţi furnizorii voştri sunt plătiţi. Cel mai simplu ar fi să verificaţi, pe rând, toate contractele încheiate cu ei, în care ar trebui să fie trecute planurile de plată. Desigur, nu uitaţi de bacşiş! Cel mai indicat ar fi să vă gândiţi în avans la sume, să le puneţi în plicuri separate, pentru a le putea distribui cu uşurinţă la nuntă sau înainte de eveniment.

Ai toate actele?

O altă obligaţie a mirilor, deloc plăcută în contextul stresului, ţine de actele necesare în ziua cea mare. La biserică veţi avea nevoie, fără dar şi poate, de certificatul de căsătorie. Indicat ar fi să îl daţi în grijă unei persoane apropiate, care poate răspunde de el.

Grijile vor fi şi mai mari dacă aveţi cununia civilă şi cea religioasă în aceeaşi zi! Există o listă clară a documentelor pe care mirii trebuie să le obţină înainte de cununie. Actele necesare căsătoriei trebuie depuse la primărie cu 10 zile calendaristice înainte de ceremonie. Între aceste documente se regăsesc actele de identitate, certificatele de naştere şi certificatul prenupţial, precum şi o declaraţie din care reiese că nu există niciun motiv legal care să împiedice căsătoria.”

(Echipa Royal Palace Ballroom)

Repetiţia pentru nuntă, o tradiţie care ar trebui onorată

Tot în cele şapte zile care preced marele eveniment ar trebui să vă faceţi timp şi pentru o scurtă repetiţie! Nu este un pas obligatoriu, dar de mare folos ca să vă daţi seama exact ce lipseşte. Mirii, domnişoarele şi cavalerii de onoare vor parcurge procesul de câteva ori şi astfel, vor mai scăpa de emoţii pentru că vor avea o ordine clară a desfăşurării ceremoniei de nuntă.

Este un prilej excelent ca şi cei mai tineri participanţi la nuntă să exerseze ce au de făcut. Cu cât repetiţia are loc mai aproape de nuntă, cu atât vor fi mai clar întipărite în mintea tuturor etapele evenimentului. În plus, atmosfera de la nuntă va fi mult mai relaxată. Veţi avea impresia că domnişoarele şi cavalerii de onoare se ştiu de mult mai mult timp decât în realitate.”

(Echipa Royal Palace Ballroom)

Ai strâns mărturiile?

Nu uitaţi să pregătiţi mărturiile, acele mici daruri oferite de miri invitaţilor, în semn de mulţumire că le sunt alături la un asemenea eveniment. Simpliste altădată, astăzi aceste cadouri sunt tot mai speciale. Mirii preferă, cel mai des, dulciurile, mini-bibelourile personalizate, florile de cristal, accesoriile diverse, care amintesc nuntaşilor de frumoasa poveste de iubire a celor doi îndrăgostiţi. De regulă, atunci când le alegeţi ar trebui să ţineţi cont şi de latura lor practică.

Desigur, printre atâtea şi atâtea sarcini, nu uitaţi să vă rezervaţi şi puţin timp pentru odihnă, esenţială pentru a putea duce la bun final o zi plină, precum aceasta, să vă faceţi timp pentru a proba şi testa pantofii cu toc înalt, dar şi întreaga ţinută şi, bineînţeles, să vă faceţi manichiura şi pedichiura, pentru un look complet!

Situat la un pas Capitală, Royal Palace Ballroom beneficiază de o sală spectaculoasă, dar şi de o grădină cu piscină, pentru cele mai frumoase petreceri, organizate în orice anotimp. Găsiţi localul exclusivist  pe strada Mihai Eminescu, la numărul 87, în comuna Tunari, din judeţul Ilfov, dar şi pe site-ul oficial:  https://royalpalaceballroom.ro/ şi pe pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/royalpalaceballroom/ Pentru informaţii suplimentare, puteţi apela numărul de telefon: 0748 018 018 sau puteţi scrie un mail la adresa: office.royalpalace@gmail.com

COMMENTS

DISQUS: 0