Suprataxă pe Biletele Lufthansa: Costuri În Creștere pentru Pasageri

Suprataxă pe Biletele Lufthansa: Costuri În Creștere pentru Pasageri

Grupul Lufthansa a anunțat recent că va introduce o suprataxă de până la 72 de euro pe bilet pentru a acoperi costurile suplimentare impuse de noile reglementări europene privind emisiile și combustibilii sustenabili pentru aviație. Această măsură vine ca răspuns la cerințele Uniunii Europene de a reduce impactul ecologic al industriei aviatice.

Detaliile Suprataxei

Începând cu 26 iunie, suprataxa va fi aplicată tuturor biletelor rezervate pentru destinații în țările europene, variind între 1 și 72 de euro, în funcție de distanța parcursă. Aceasta va afecta pasagerii companiilor aeriene din grupul Lufthansa, care include Eurowings, Swiss, Austrian și Brussels Airlines.

„Grupul de companii aeriene nu va putea suporta singur costurile suplimentare în creștere succesivă rezultate din cerințele de reglementare în următorii ani”, a declarat Lufthansa într-un comunicat de presă.

Motivele Introducerii Suprataxei

Lufthansa a explicat că suprataxa va acoperi costurile asociate cu Sistemul UE de Comercializare a Certificatelor de Emisii (ETS), mandatele privind combustibilii sustenabili pentru aviație (SAF) care urmează să intre în vigoare anul viitor, și sistemul de reducere a emisiilor Corsia al ONU. De asemenea, se așteaptă introducerea unei noi taxe pe kerosen, ceea ce va adăuga și mai mult la costurile operaționale ale companiei.

Impactul Asupra Pasagerilor

Această măsură va avea un impact semnificativ asupra prețurilor biletelor de avion. Conform unui document al Lufthansa Group, un zbor de la Madrid la Shanghai via Frankfurt va costa cu aproximativ 220 de euro mai mult în 2035, comparativ cu o creștere de aproximativ 40 de euro pentru aceiași călătorie cu o companie aeriană din afara UE care zboară via Istanbul.

Reacția Lufthansa la Reglementările Europene

Lufthansa se plânge de mult timp de costurile suplimentare impuse companiilor aeriene europene de reglementările UE și de taxele naționale. Aceste reglementări sunt parte din eforturile Uniunii Europene de a combate schimbările climatice și de a reduce emisiile de carbon din toate sectoarele economiei, inclusiv aviația.

În ciuda nemulțumirilor, Lufthansa se angajează să respecte aceste cerințe și să contribuie la obiectivele de sustenabilitate ale UE. Suprataxa este un pas necesar pentru a asigura viabilitatea economică a companiei în fața noilor provocări de mediu și reglementare.

Concluzie

Introducerea suprataxei de către Lufthansa reflectă un trend global în care companiile aeriene trebuie să se adapteze la reglementările stricte de mediu. Deși acest lucru va duce la creșterea prețurilor biletelor de avion, este un pas necesar pentru a asigura un viitor sustenabil pentru industria aviației și pentru a contribui la eforturile globale de combatere a schimbărilor climatice.

COMMENTS

DISQUS: 0