Turcii de la Ford Otosan anunță un plan de investiții de 490 milioane euro pentru fabrica de la Craiova

Turcii de la Ford Otosan anunță un plan de investiții de 490 milioane euro pentru fabrica de la Craiova

Ford Otosan, care a preluat fabrica de la Craiova, anunță o investiție de 490 de milioane de euro, care va fi implementată în următorii trei ani. Astfel, capacitatea totală de producție a fabricii de la Craiova va crește de la 250.000 vehicule/an la 272.000 de vehicule/an.

 

Modelul Courier va putea ajunge la o producție de 100.000 de unități/an, iar Ford Puma, la 189.000 unități, se spune într-un comunicat al Ford Otosan.

Ford înființează o nouă companie în România – Ford România Services SRL – care va continua activitățile comerciale ale companiei pe plan local.

Anul acesta, pe 14 martie, Ford a anunțat că fabrica de la Craiova va produce noua generație a modelului Courier, atât în varianta Transit (transport marfă), cât și în varianta Tourneo (transport persoane), ce va intra în producție în 2023, cu o versiune complet electrică din 2024. De asemenea, Ford Puma, cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa, va beneficia în 2024 de o versiune complet electrică, care va fi produsă la fabrica din România.

 

Citește continuarea pe HotNews.ro

Sursă: www.hotnews.ro

COMMENTS

DISQUS: 0