Care este secretul frumuseții Nicoletei Luciu?

Care este secretul frumuseții Nicoletei Luciu?

Injecțiile cu botox (toxina botulinică), un tratament de înfrumusețare folosit în tratarea sau diminuarea ridurilor, sunt la mare căutare de câțiva ani. Acestea se folosesc pentru a corecta sau a diminua imperfecțiunile de la nivelul feței și nu numai. Toxina botulinică este o neurotoxină de natură proteică, derivată dintr-o bacterie care permite relaxarea musculară, odată ajunsă la nivelul terminației nervoase. Ea este o substanță care contribuie la relaxarea musculară și, în consecință, la dispariția sau atenuarea semnificativă a ridurilor.

În scopuri medicale, se folosesc cantități foarte mici din această toxină. Astfel că injecțiile cu toxina botulinică pot fi folosite în tratarea blefarospasmului, în strabism, în distonie cervicală și în multe alte patologii neurologice care au drept consecință o activitate musculară anormală. Mai mult, există un tratament foarte eficace pentru controlul hiperhidrozei (transpirația excesivă).

Toxina botulinică blochează temporar secreţia unor substanţe chimice la nivelul sistemului nervos responsabile de glandele sudoripare. Blocând sau întrerupând acest transmiţător chimic, toxina botulinică le opreşte la nivelul pielii acolo unde este injectată. Ea a fost aprobată pentru hiperhidroza la nivelul palmelor, picioarelor şi axilei.

„Botoxul poate fi utilizat și pentru transpirația excesivă numită hiperhidroză de la nivelul axilei, palmelor și tălpilor. Injecțiile cu toxina botulinică sunt indicate pentru toți cei care își doresc să scape de această problemă inestetică. Însă sunt anumite persoane care transpiră excesiv, chiar și iarna, nu doar în timpul verii. Este o problemă din punct de vedere medical, dar mai ales social. După injectarea botoxului la subraț dispare transpirația pentru o perioadă de aproximativ șase luni, urmând ca procedura să se repete de două ori pe an. Nu există o contraindicație sau o reacție adversă. Este o procedură simplă. Se fac undeva la zece înțepături în zona axilei și în câteva minute este gata. Și pot apela atât femeile, cât și bărbații”, povestește Dr. Alin Bogdan Bortolini, Medic Specialist Chirurgie Plastică și Estetică, fondator al clinicii Be Perfect.

Așadar frumoasa brunetă s-a lăsat pe mâna domnului doctor pentru a arăta cât mai bine, apelând atât la terapia vampir sau terapia PRP, o procedură minim-invazivă populară printre vedete, cât și la injecțiile cu botox.

***

Dacă îți dorești să faci o schimbare, Dr. Alin Bogdan Bortolini, Medic Specialist Chirurgie Plastică și Estetică, fondator al clinicii Be Perfect, îți poate veni în ajutor. Este absolvent al Facultății de Medicină UMF „Carol Davila” București, iar perfecționarea lui în acest domeniu a avut loc în centre de prestigiu din București: Spitalul Universitar de Urgență București, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central Carol Davila și Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reconstructivă și Arsuri.

În cadrul galei „I Success – Bărbați de succes” 2020, Dr. Alin Bortolini a primit premiul pentru excelență în medicina estetică.

 

COMMENTS

DISQUS: 0