Tinerețea fără bătrânețe nu mai este astăzi doar un concept din basme! El devine realitate în cabinetele esteticienilor, acolo unde găsim… leac pentru orice defect sau imperfecțiune apărută odată cu trecerea timpului. Mădălina Brândușescu, alături de echipa Beauty Art Aesthetics, reușește să îl oprească și să îi șteargă urmele lăsate pe chipurile noastre prin intermediul unor proceduri de înfrumusețare pe care, în urmă cu câțiva ani, nici nu le credeam posibile!
Managerul clinicii renumite pentru intervențiile non-invazive și ale cărei rezultate au fost premiate patru ani consecutiv, din 2018 până în 2021, ne-a povestit, printre altele, despre provocările unui domeniu în plină evoluție, despre impactul pozitiv al procedurilor estetice asupra pshicului uman și despre cele mai căutate intervenții în rândul femeilor, dar, mai nou, și al bărbaților!
Cum reușește o femeie să ajungă în topul managerilor medicali de succes, la nici 30 de ani?
Este o reuşită la care se ajunge prin foarte multă muncă şi în numele căreia trebuie să sacrifici foarte mult din timpul tău liber, inclusiv din tot ceea ce înseamnă viaţă personală. Deşi sună a clişeu, reţeta succesului tocmai la acest lucru se rezumă. Să fii în topul managerilor medicali implică multă perseverenţă şi, mai ales, studiu permanent, căci la mijloc este vorba despre un domeniu pentru care trebuie să te pregăteşti continuu, ca să reuşeşti să fii la curent cu cele mai noi proceduri, să te menţii relevant pe o piaţă care începe să ofere clienţilor tot mai mult la nivel de pregătire a medicilor, la nivel de aparatură, la nivel de tehnici. Este o meserie extrem de provocatoare. De tine depinde practic prezentul şi viitorul firmei pe care o gestionezi, tocmai de aceea, totul trebuie făcut cu mult tact, cu multă implicare şi, nu în ultimul rând, cu multă responsabilitate față de angajați și față de pacienți.
Care crezi că sunt momentele-cheie ale carierei tale? Cum a început drumul tău și care este secretul reușitei?
Cred că secretul reuşitei este să deţii cât mai multe informaţii din domenii conexe. Este capital să ai o educaţie financiară solidă, să studiezi permanent. Momentele-cheie ale carierei mele au început în urmă cu nişte ani, când am luat o decizie pentru care îmi mulţumesc astăzi: să-mi petrec altfel timpul faţă de cei din jurul meu, adică să mă axez pe învăţare, să fac planuri de business, iar ieșirile în oraș să le las… pentru „mai târziu.”
Ai intrat în lumea afacerilor de succes la o vârstă fragedă. Ce te motivează?
La ora actuală, inclusiv reuşita mă motivează, dar, mai mult decât orice, mă ambiționează scopurile şi planurile pe care le am şi pe care îmi propun ca, foarte curând, să le transform în realitate. Îmi doresc să dezvolt afacerea mea de suflet, Beauty Art Aesthetics şi, odată cu acest lucru, să contribui şi la dezvoltarea lumii medicale în ceea ce priveşte procedurile estetice. Obiectivele, în general, sunt cele care mă ţin în priză, mă ajută să continui cu şi mai mult aplomb ceea ce îmi doresc să realizez.
Ce provocari întâmpini în lucrul cu pacienții?
Lucrul cu pacienţii este o parte integrantă a meseriei mele. Fie că suntem la început de drum, fie că avem multă experienţă, provocările în relaţia cu ei vor exista mereu. Important este să menţinem plăcile în rotaţie, ca totul să funcţioneze aşa cum trebuie, iar o etapă esenţială în acest sens este colectarea frecventă a feedback-ului de la clienţi pentru a şti ce servicii putem îmbunătăţi ori adăuga, în aşa fel încât să îi fidelizăm.
Comunicarea cu clienții este, de asemenea, văzută de foarte mulți manageri drept o provocare. Și pe bună dreptate. Însă încercăm să discutăm deschis cu fiecare pacient în parte, pentru a afla care îi sunt așteptările și dacă ele sunt conforme cu realitatea.
Cert este că fiecare om este unic, dar la Beauty Art Aesthetics încercăm să îi facem pe toți cei care ne trec pragul să se simtă ca în sânul unei mari familii, să ştie că sunt pe mâinile unor medici instruiţi constant cu cele mai noi protocoale de lucru, să ştie că nu facem rabat de la calitate şi că folosim întotdeauna produse premium.
Clinica Beauty Art Aesthetics prin Mădălina Brândușescu a fost multiplu premiată în ultimii ani. Simți că succesul te-a schimbat?
Nu şi nici nu îmi doresc ca vreodată să se întâmple acest lucru. Succesul doar mă motivează să fac mai mult şi mai bine! Progresul pe plan profesional are cea mai mare putere în acest sens. Cea mai frumoasă răsplată a muncii este să vezi că ai rezultate, că reuşeşti, prin serviciile pe care le oferă brand-ul tău, să pui un zâmbet sincer pe chipul pacienţilor care pleacă de la Beauty Art Aesthetics mai încrezători, mai fericiţi, mai mulţumiţi de felul în care arată, iar acest lucru este de nepreţuit!
Care crezi că sunt punctele tale forte?
Consider că un mare aport în reuşitele mele îl are rezistenţa la stres. Să fii manager implică o doză mare de stres, mai ales că situaţiile neprevăzute pot apărea la orice pas şi trebuie să fii mereu pregătit să le gestionezi eficient. Tot la puncte forte aş adăuga şi calmul, dar şi amabilitatea. Clienţii, dar şi angajaţii trebuie trataţi cu mult respect, iar aceste caracteristici m-au ajutat dintotdeauna să leg relaţii frumoase cu ei.
Ai vreun mentor? Dacă da, cine este? Există o persoană la care te raportezi mereu și care te inspiră?
Desigur, este vorba despre mama mea, și ea, tot o femeie de afaceri. De altfel, mama este care mi-a oferit inspiraţia în ceea ce priveşte cariera mea, încă de când eram mică. Mă ghidează şi astăzi în lumea business-ului, mă ambiţionează, mă sfătuieşte şi, desigur, mă încurajează să îndrăznesc să sper la mai mult, să nu îmi pun bariere şi să nu mă las doborâtă de greutăţile care, inevitabil, pot interveni pe plan profesional. Este minunat când chiar familia îţi este model în viaţă!
Ai idei noi, abordare constructivă, deschidere către schimbări, dar ce înseamnă, din punctul tău de vedere, management de performanță în sistemul medical?
Cred că legătura permanentă cu pacienţii reprezintă secretul pentru un management performant în sistemul medical. La Beauty Art Aesthetics ne axăm foarte mult pe acest aspect, pentru că vrem să creăm o legătură mai specială cu pacienţii și totul, de la personal, la investiţii în aparatură să contribuie la starea lor de bine şi la confortul lor.
Nu este mai puţin adevărat şi că la Beauty Art Aesthetics încercăm să îmbinăm frumuseţea cu sănătatea, prin proceduri făcute cu bun gust, în cadrul unei clinici unde pacienţii să reuşească să descopere secretele unei vieţi de calitate şi soluţii anti-îmbătrânire de ultimă generaţie.
Există un specific al managementului pentru o clinică estetică de top?
Da, există, iar prin acest lucru încercăm să ne diferenţiem de tot ceea ce există astăzi în unităţile medicale clasice. Tot efortul nostru se concentrează pe grija faţă de pacient, iar acest lucru implică inclusiv investiţii constante în aparaturi de top, care ne aduc rezultate nu doar rapide, ci şi sigure. La Beauty Art Aesthetics ne axăm, de asemenea, pe protocoalele de tratament personalizate şi pe respectarea cu stricteţe a tuturor regulilor sanitare, pentru o experiență de top a pacienților.
Cum te descurci în arta managementului performant? Ce provocări manageriale ai avut de înfruntat și cum le-ai depășit?
Ca pentru oricine, şi pentru mine începutul a fost cel mai dificil. Am fost nevoită să studiez mult pentru a ajunge la un punct în care să simt că sunt în echilibru. Momentan, mă descurc, însă au fost multe de înfruntat de-a lungul anilor, mai ales în ceea ce priveşte crearea unei echipe închegate, formată din medici cu experienţă, cu viziune şi cu dorinţă de evoluţie continuă. Este foarte important pentru un manager să ştie că are o echipă de nădejde, care să fie deschisă la nou şi la provocări şi care să îi rămână alături şi în eventualele momente de cumpănă, și asta pentru că sunt legați de aceleași valori și credințe. Toate acestea contribuie semnificativ și la bunul mers al afacerii.
Ai niște principii pe care le-ai insuflat echipei de profesioniști cu care lucrezi sau cum reușești să-i menții lângă tine?
Întreaga mea echipă merge pe ideea: Studiul permanent este cheia succesului! În fiecare lună sau cel puţin o dată la două luni, personalul medical Beauty Art Aesthetics participă la cursuri private, cu scopuri precise: încercăm să aducem inovaţii, să deprindem tehnici noi de lucru, pentru a le putea oferi pacienţilor o gamă largă de servicii. Am creat o legătură strânsă, care aduce un plus de productivitate la lucru.
Cum v-a afectat pandemia?
În măsura în care a afectat orice altă activitate de acest tip. O vreme pandemia ne-a împiedicat să deschidem uşile clinicii. Cu toate acestea, am încercat să suplimentăm lipsa din plan fizic cu o activitate intensă în mediul online. Ne-am bazat pe ajutorul reţelelor de socializare şi am postat foarte multe informaţii utile pentru pacienţi, ca de pildă, sfaturi legate de diverse proceduri, mituri demontate cu privire la diferite substanţe și modul lor de acţiune, pentru o informare corectă şi pentru o pregătire, în prealabil, a potenţialilor pacienţi care ar urma să vină la noi.
Care sunt cele mai cerute intervenții estetice la clinica Beauty Art Aesthetics?
Beauty Art Aesthetics este consacrată pentru intervenţia de augmentare a buzelor, prin tehnici inovative, personalizate şi exclusive de injectare. Este, fără doar şi poate, procedura-vedetă a ultimilor şase ani în clinica noastră, dar şi la nivel mondial.
Şi conturarea chipului este o procedură care începe să prindă avânt, mai ales în ultimii doi ani. În căutarea unui ten fără cusur, clienţii noştri apelează tot mai des şi la cel mai performant şi mai sigur tratament de microneedling, adică la cel efectuat cu ajutorul dispozitivului de ultimă generaţie Dermapen 4, care are puterea de a estompa cicatricile post acneice, petele pigmentare şi care îmbunătăţeşte, per total, textura pielii. Adăugăm pe lista celor mai căutate intervenţii non-invazive şi corecţia cearcănelor cu acid hialuronic, în cadrul unei proceduri care are efectul a opt ore de somn pe noapte!
Crește, spun medicii, numărul bărbaților care apelează la chirurgia estetică. Este adevărat? Și ce anume cer ei cu precădere?
Confirm! Este o tendinţă pe care o observăm şi în clinica noastră. Dacă în urmă cu şase ani, extrem de rar bărbaţii treceau pragul Beauty Art Aesthetics, acum reprezentanţii sexului puternic ne vizitează tot mai des, pentru proceduri pe care personal le consider fireşti pentru secolul în care trăim. Cele mai cerute intervenţii non-invazive la care apelează bărbaţii sunt corecţia cearcănelor, tratamentul-minune pentru alopecie: mezohair, dar şi tratamentul împotriva transpiraţiei excesive. Totodată, bărbaţii pun accent şi pe felul în care arată tenul lor, drept care apelează des la proceduri care îi ajută să netezească ridurile, să şteargă petele şi urmele de acnee şi să îmbunătăţească aspectul general al pielii.
În ce constă procedura de slimming face?
De regulă, procesul de recuperare este unul lung?
Nu, slimming face este o procedură non-invazivă, prin urmare este un tratament lipsit de durere şi care nu are nevoie de timp de recuperare. Practic, prin această intervenţie remodelăm linia mandibulară, pentru o formă mai armonioasă a întregului chip. Firele bioresorbabile şi botoxul fac echipă pentru efecte spectaculoase. În vreme ce firele ajută la reconturare şi la îmbunătăţirea calităţii pielii, botoxul, injectat la nivelul muşchilor maseteri, are rolul de a crea un efect natural de subţiere. Este una dintre procedurile a cărei popularitate este în continuă creştere!
Ce deosebire este între liftingul cu fire PDO și cel cu fire de tip COG?
Ambele sunt fire PDO. Practic, firele PDO de tip COG sunt cele mai puternice. Ca să vă detaliez, vă spun că firele PDO sunt de mai multe feluri. Cele Mono sunt cele mai subţiri. Ele se folosesc în majoritatea cazurilor pentru conturul buzelor, căci le oferă un efect natural de volumizare. Firele de tip screw şi cele double screw se folosesc în cazul procedurii de subţiere a chipului, în vreme ce firele COG se utilizează în liftingul nechirurgical, pentru pielea laxă.
Se vorbește tot mai des despre un tratament revoluționar pentru scalp și despre mezohair. Oferă-ne câteva detalii.
Da, este un tratament pe cât de simplu, pe atât de eficient, recomandat des în cazul căderii părului. Mezohair reprezintă, de fapt, injectarea cu ajutorul unor ace foarte fine a unor substanţe cu rol regenerator la nivelul scalpului, acolo unde se găseşte foliculul de păr. Este o procedură extrem de bine tolerată de majoritatea pacienţilor, care vor sesiza după primele şedinţe diminuarea importantă a căderii părului. Pentru un plus de eficienţă, la Beauty Art Aesthetics apelăm la combinarea procedurii Mezohair cu terapia PRP.
Mărirea buzelor cu acid hialuronic mai este şi astăzi o intervenție extrem de cerută?
Este şi, cel mai probabil, va fi şi în continuare la fel de cerută, din motive evidente: buzele pline dau un plus de senzualitate şi au puterea de a schimba în bine întregul chip, dacă procedura este realizată cu măsură şi ţinând cont şi de celelalte trăsături ale feţei. Beauty Art Aesthetics este cunoscută pentru tehnicile inovatoare de injectare: Kylie Lips şi Kendall Lips, inspirate de frumuseţea vedetelor de peste Ocean și concepute tocmai pentru a oferi un efect cât mai natural.
Apelează des pacientele clinicii la injecțiile cu botox? La ce vârste?
Desigur, de altfel, toxina botulinică este intervenţia numărul unu în lume şi nici nu este mirare de ce! Timpul poate trece astăzi și fără să lase urme pe chipurile noastre. În doar 10 minute putem scăpa de supărătoarele şi deranjantele riduri, printr-o procedură care se realizează atât în cazul femeilor, cât şi în cazul bărbaţilor. Dacă ei apelează la această intervenţie după vârsta de 30 de ani, femeile încep aceste injectări încă de la 28 de ani. Procedura poate fi realizată chiar şi mai devreme, dacă este cazul!
Apelează femeile la cele mai noi tehnici?
Și care sunt cele mai noi tehnici estetice pe care le aplicați?
Nu sunt neapărat tehnici noi, însă, cu siguranţă sunt printre cele mai solicitate. Vorbim despre tehnica de injectare Russian Lips, inspirată de frumuseţea păpuşilor ruseşti, care creează forma perfectă a buzelor: pline, voluptoase, fără pic de vulgaritate. Volumul este definit pe vertical, nu pe orizontal, evitând acel efect de „duck face” de care ne este atât de teamă.
O altă tehnică populară este şi Sexy Vector, prin care se realizează liftingul pomeţilor, chipul căpătând volumul dorit. Femeile apelează des la aceste tehnici, căci sunt extrem de încântate să încerce tot ce apare în plan estetic pe piaţa medicală.
Lipoliza este același lucru cu lipoaspirația?
În niciun caz. Deși sunt tratamente diferite, ele pot fi cu ușurință confundate din cauza numelor oarecum similare. Lipoliza este un intervenţie minim invazivă, care permite o schimbare mai lentă a conturului corpului, prin intermediul unui cocktail de substanţe destinat topirii grăsimii localizate. Este, de obicei, o metodă ideală de tratament după liposucţie, pentru a elimina orice grăsime rămasă, dar şi pentru a întinde pielea.
De cealaltă parte, liposucţia este o metodă chirugicală prin care se îndepărtează grăsimea din zonele în care se slăbeşte greu, cum ar fi şolduri sau coapse.
La Beauty Art Aesthetics au apelat numeroase vedete. Care sunt doleanțele lor?
Toţi clienţii noştri au aceeaşi dorinţă: să arate mai bine şi să îşi conserve frumuseţea prin proceduri rapide, cu rezultate garantate şi vizibile imediat după intervenţie. În general, vedetele îşi doresc tratamente care să le şteargă unele imperfecţiuni de la nivelul chipului și pe care să nu le mai mascheze prin tot felul de artificii de machiaj. Este normal, mai ales că, așa cum știm, sunt tot timpul în lumina reflectoarelor, iar imaginea, în special în cazul lor, este deosebit de importantă.
De ce se tem de obicei pacientele?
Teama de durere este, probabil, prima pe listă. Pacienţii care ne-au mai trecut pragul ştiu însă că această frică nu este justificată. Ea există de obicei în cazul clienţilor care nu au mai apelat niciodată la o intervenţie non-invazivă. Ceea ce trebuie să ştie viitorii pacienţi este că specialiştii noştri utilizează creme cu efect anestezic pentru a diminua orice disconfort şi că, cel mult, pot simţi picşături fine, în funcţie de procedura la care apelează.
Şi miturile citite pe Internet îi sperie pe pacienţi şi le creează impresii false despre potenţialele efecte ale intervenţiilor. De pildă, multora le este teamă că după trecerea efectului botoxului, ridurile vor fi mai profunde. Nimic mai neadevărat! De asemenea, se crede deseori că după augmentarea buzelor, acestea se vor deforma. Este, din nou, fals! După trecerea efectelor acestor substanţe, chipul nostru revine la cum arăta iniţial. În niciun caz nu va arăta mai rău.
Dar sunt periculoase intervențiile estetice?
Pot fi periculoase în cazul în care sunt realizate de către medici fără experienţă şi în condiţii în care igiena şi siguranţa actului medical nu se respectă. În astfel de situaţii, ne supunem unor riscuri uriaşe, care ne pot pune în pericol chiar sănătatea. Ştiaţi că şi la nivelul buzelor avem foarte multe vase de sânge, iar injectarea pentru augmentare se face doar în puncte-cheie, tocmai pentru a nu le atinge? Sau că la nivelul chipului avem artera facială, care în cazul în care este cumva atinsă poate produce complicaţii grave? Sunt aspecte la care un medic specialist trebuie să fie extrem de atent. Intervenţiile minim invazive au nevoie nu doar de pregătire de specialitate, ci şi de multă practică, pentru rezultate de care să ne bucurăm cu adevărat.
Se vorbește despre „dependența” indusă femeilor de aceste „retușuri” estetice. Cât de real este acest lucru?
Poate fi real, şi asta pentru că orice femeie îşi doreşte să se simtă mai bine în propria piele. Nu este însă un lucru neapărat rău. Devenim dependenți, de fapt, de efectul lor și de noua noastră imagine din oglindă. Mai important decât acest lucru însă este să fim atenți la linia fină dintre necesitate și exagerare. O intervenție estetică, indiferent despre care dintre ele vorbim, trebuie să vină armonios în completarea a ceea ce natura a creat, fără excese de niciun fel.
Intervențiile estetice trebuie refăcute după un timp? Au, să îi zicem, un „termen de valabilitate”?
Da, intervenţiile non-invazive au un termen în cadrul căruia își fac prezente efectele. După acest termen, ele încep treptat să dispară. Așa funcționează cele mai populare substanțe de injectare, ale căror rezultate sunt doar temporare. De obicei, vorbim despre o perioadă cuprinsă între 6 şi 18 luni. Ulterior, este nevoie de repetarea procedurii pentru a ne putea bucura din nou de efecte lor.
Ești mulțumită cu locul în care ai ajuns? Și ce planuri ai pentru clinică pe termen scurt și lung?
Sunt mulţumită şi recunoscătoare pentru nivelul la care am ajuns, însă asta nu mă scuză ca, pe viitor, să nu muncesc cel puţin la fel de mult. Am, așa cum am spus, numeroase planuri pe listă. O să vă divulg unul dintre ele: îmi doresc să adaug şi alte specialităţi medicale în portofoliul de servicii Beauty Art Aesthetics şi, totodată, vreau să creez şi un bloc operator, pentru a putea transforma clinica într-un mic spital dedicat perfecţiunii fizice.
Cum te simți când știi că faci atâtea femei fericite?
Mă simt minunat şi asta pentru că știu că Beauty Art Aesthetics nu este doar despre fizic, ci și despre minte. O schimbare de imagine este resimțită intens de psihic, nu o spun doar eu, o arată studiile. Este un lucru extraordinar să fii mulțumită de felul în care arăți! Femeile fericite sunt femei frumoase. Iar frumusețea provine, nu de puține ori, din felul în care ne raportăm la noi înșine. Imaginați-vă câtă putere se ascunde în spatele unei intervenții estetice care ne ajută să scăpăm de un defect care ani la rând ne-a cauzat doar neplăceri. Pacienții pleacă mereu cu zâmbetul pe buze de la noi, iar acest lucru este cea mai frumoasă răsplată a muncii noastre și o confirmare că suntem pe calea cea bună.
Cum treci peste momentele dificile?
Gândindu-mă cu nu totul în viață poate fi roz. Dacă astăzi este nor, mâine poate fi soare! Important este să nu lăsăm orice lucru să ne afecteze starea de spirit și să fim conștienți că momentele grele sunt parte din existența noastră. Să privim partea plină a paharului: dacă ar fi bine permanent, cu siguranță nu am mai reuși să apreciem suficient clipele frumoase!
Cum îți petreci timpul liber? Mai ai vreme de hobby-uri, de sport, de lectură, de studiu?
Așa cum am spus și anterior, când ai un job care presupune multă responsabilitate, salarii pe care trebuie să le plătești, o bună funcționare a clinicii, situații de gesionat, achiziții de tot felul și așa mai departe, timpul liber se reduce extrem de mult. Deseori, chiar și dacă nu sunt fizic la serviciu, tot găsesc lucruri de rezolvat prin intermediul telefonului. În puținele momente în care pot să mă bucur de o mică pauză, prefer să citesc sau să mă relaxez la o plimbare.
Ai un secret al echilibrului vieții tale? Cum găsești armonia necesară în „nebunia” vieții moderne?
În acest caz, răspunsul va fi foarte scurt, căci este primul cuvânt care îmi vine în minte atunci când mă gândesc la liniște, la bine, la armonie: acasă! Familia este cea care îmi conferă echilibrul necesar să depășesc absolut orice obstacol.
0722 296 007 sau contact@beautyartaesthetics.ro sunt datele de contact. Adresa clinicii moderne este Str. Intrarea Școala Herăstrău, nr. 1, Sector 1, București.
www.beautyartaesthetics.ro
https://ro-ro.facebook.com/beautyartaeshetics/
https://www.instagram.com/beautyartaesthetics/
COMMENTS