Liposucția abdominală, o intervenție tot mai cerută de bărbați

Liposucția abdominală, o intervenție tot mai cerută de bărbați

În ultimii ani, bărbaţii au început să apeleze tot mai des la ajutorul experţilor în frumuseţe, din dorinţa de a lupta cu trecerea timpului, iar liposucţia abdominală a devenit una dintre cele mai căutate intervenţii în rândul lor. Optează pentru această procedură estetică cei care nu sunt mulţumiţi de aspectul abdomenului lor, dar şi cei care vor să se menţină în formă odată cu trecerea anilor. Doctorul Alin Bortolini, specialist în chirurgie plastică şi estetică, ne explică în ce constă liposucţia abdominală şi vine cu sfaturi preţioase despre cum putem păstra rezultatele obţinute.

 

 

LIPOSUCŢIA, REZULTATE SPECTACULOASE PRINTR-UN STIL DE VIAŢĂ SĂNĂTOS

Mulţi bărbaţi asociază abdomenul plat cu masculinitatea, drept care fac sport şi mănâncă sănătos din dorinţa de a-l obţine şi de a-l menţine. Este un proces greoi, căci corpul bărbaţilor are tendinţa de a acumula grăsime, mai ales în jurul abdomenului.

ALIN BORTOLINI, FONDATOR BE PERFECT: Există depozite de grăsime de care nu putem scăpa la nivelul anumitor zone, indiferent cât de stricţi suntem în ceea ce priveşte mişcarea şi alimentaţia. Celor care îşi doresc un corp conturat le propunem liposucţia, care reuşeşte să elimine depozitele mici şi moderate de grăsime subcutanate din mai multe zone ale corpului. Deşi se poate efectua la nivelul flancurilor, pectoralilor, braţelor şi chiar a bărbiei, totuşi liposucţia abdominală rămâne cea mai căutată în rândul bărbaţilor.“

Trebuie să ştiţi însă că liposucţia nu este o modalitate de tratare a obezităţii şi nici nu promite rezultate permanente şi spectaculoase dacă aveţi un stil de viaţă dezordonat şi o alimentaţie haotică. Specialiştii spun că liposucţia reuşeşte să repare ceea ce nu reuşesc pe cont propriu grija pentru mâncare sănătoasă şi sportul.

ALIN BORTOLINI, FONDATOR BE PERFECT: „Întotdeauna rezultatele unei intervenţii vor depinde de un stil de viaţă sănătos, dar şi de genetică. Este posibil ca în anumite cazuri, dacă pacienţii au grijă de ei şi beneficiază de gene bune, să obţină acel six pack din reviste după procedura de liposucţie abdominală.

 

CANDIDAŢII IDEALI AI INTERVENŢIEI

Liposucţia abdominală se adresează pacienţilor tineri, care au o bună elasticitate a pielii. De ce contează atât de mult acest ultim detaliu? După eliminarea depozitelor de grăsime, pielea ar trebui să se poată mula pe noul contur corporal, în caz contrar este posibil să aveţi nevoie şi de alte intervenţii de amploare, cum ar fi abdominoplastia.

ALIN BORTOLINI, FONDATOR BE PERFECT: Pentru că orice intervenţie ne schimbă şi îşi pune amprenta asupra noastră, la Be Perfect vă puteţi face o idee despre cum veţi arăta după procedură printr-o simulare digitală a operaţiei.”

Ideal este ca, înainte de a apela la o astfel de intervenţie, să ajungeţi la un număr de kilograme optim şi să evitaţi fluctuaţiile mari de greutate după procedură.

 

DETALII DESPRE OPERAŢIE, DIRECT DIN CABINETUL MEDICULUI

Consultul iniţial este absolut obligatoriu înaintea oricărei intervenţii, timp în care specialistul îşi dă seama dacă aveţi nevoie, cu adevărat, de liposucţie, vă va cunoaşte aşteptările şi dorinţele, dar şi starea voastră de sănătate şi istoricul ei.

Liposucţia se poate efectua atât sub anestezie locală, cât şi generală, în funcţie de zonele tratate. Deşi intervenţia presupune incizii, nu trebuie să vă faceţi griji: ele nu depăşesc trei milimetri şi oricum sunt ascunse vederii.

ALIN BORTOLINI, FONDATOR BE PERFECT: „Un tub subţire va fi introdus prin aceste incizii pentru a disloca grăsimea în exces. Acest exces este apoi îndepărtat prin aspirare. Pentru a reliefa pătrăţelele, putem folosi un aparat special de liposucţie cu laser, care topeşte grăsimea în exces şi o va evacua mai uşor. Procedura durează, în medie, până la trei ore, în funcţie de caz.”

Liposucţia abdominală implică spitalizare de până la două zile. Cât despre durere, ea este, de regulă, de mică intensitate. Specialiştii recomandă purtarea unui corset elastic pentru următoarea lună jumătate, care va ajuta ca pielea să se muleze pe noul contur aşa cum trebuie. Cam aceasta este şi perioada după care vor apărea rezultatele, însă ea poate varia în funcţie de organismul fiecărui pacient.

ALIN BORTOLINI, FONDATOR BE PERFECT: Pentru că pielea bărbaţilor este mai elastică, în comparaţie cu cea a femeilor, şi reuşeşte să se menţină astfel mai mult timp, liposucţia abdominală va fi mult mai eficientă în cazul lor. Nu recomandăm efort fizic minimum o lună de la intervenţie, în schimb, încurajăm controalele medicale, care, iniţial, vor fi la 2, 3 zile, ulterior, la câteva luni.”

 

 

Specialistul Alin Bortolini, multiplu premiat datorită rezultatelor obţinute în domeniul Esteticii, vă aşteaptă la un control gratuit, pentru a afla dacă liposucţia abdominală este intervenţia potrivită pentru voi!

Medicul a dat startul primului canal de YouTube din România unde prezintă, pas cu pas, cum au loc procedurile estetice ale momentului: https://www.youtube.com/c/BePerfectbyDrBortolini

         Pe site-ul oficial al clinicii Be Perfect, fondate de medicul Alin Bortolini, găsiţi lista completă de servicii, dar şi preţuri: https://beperfect.ro/

 

        

 

 

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0