Tort fara coacere !
Ingrediente:
900 gr biscuiti digestivi
100 gr alune/nuci
200 gr zahar
60 gr cacao
240 ml apa
150 gr unt
o lingura esenta vanilie
Preparare:
Biscuiti se sfarama in bucati. Separat prajim 100 gr de alune sau nuci. Le amestecam cu biscuitii.
Zaharul se pune pe foc, apoi adaugam cacao si apoi apa treptat pana la omogenizare, se adauga si untul si se lasa la fiert 7-8 minute la foc mediu.
Lasam compozitia obtinuta la odihna 10-15 min dupa care adaugam esenta de vanilie. Apoi turnam continutul peste biscuiti si obtinem un fel de aluat pe care il punem intr o forma rotunda de prajitura care poate fi ulterior scoasa. Aranjam compzitia in forma de prajitura. Punem apoi la frigider timp de 1 ora
Crema
120 gr frisca cu grasime 35%
120 gr ciocolata amaruie
Punem frisca la fiert. Dupa ce fierbe o turnam peste ciocolata. Dupa un minut amestecam pana la omogenizare. Adaugam crema peste tort si o lasam la frigider pentru 6 ore.
Dupa ce s-a intarit scoatem forma rotunda si ornam cu alune sau nuci.
Tort fara coacere !
Pofta buna!
COMMENTS