INGREDIENTE:
-6 linguri de faina;
-7 ouă;
– miere;
-3 linguri de ulei;
-1 pliculeț praf de copt (10 gr);
-2 prize de sare ( priza=cat iei cu degetele);
-vanilie – opțional.
MOD DE PREPARARE:
1.Bateți ouăle cu telul sau mixerul.
2.Adăugați făina și amestecați bine.
3.Adăugați uleiul, sarea, vanilia și praful de copt. Amestecați până la omogenizare.
4.Turnați aluatul în tigaia cu ulei încins, acoperiți cu capac și gătiți checul, la foc mediu, până se rumenește, aproximativ 5-10 minute.
5.Întoarceți checul pe partea cealaltă, dacă suprafața este gata la 80-90%, și îl prăjiți încă câteva minute. (in functie de cum se coace, trebuie intoars cand e tare deasupra)
6.Scoateți checul pe platou și îl acoperiți cu miere. Ulterior puteti adauga zmeura, fructe de padure si iaurt grecesc. La final puteti sa adaugati iar miere.
Iată cum arată checul.
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!
COMMENTS