Cum obții zâmbetul visat la estetician? Scapă de Gummy Smile printr-un mix de tratamente!

Cum obții zâmbetul visat la estetician? Scapă de Gummy Smile printr-un mix de tratamente!

Şapte la sută dintre bărbaţi şi paisprezece la sută dintre femei. Cam atâţia oameni, la nivel mondial, au ceea ce specialiştii numesc „zâmbet gingival”, adică afişarea excesivă a gingiei în momentul unui surâs. Pentru că nu există practic un echilibru între dantură şi ţesutul gingival, imaginea nu este tocmai una atractivă, motiv pentru care mulţi dintre cei care au „gummy smile” îşi doresc să scape de el. Soluţia nu o găsiţi doar la stomatolog, aşa cum aţi putea crede, ci şi la estetician. Doctorul Alin Bortolini, medic specialist în chirurgie plastică şi estetică, ne dezvăluie ce tratamente aplică el pacienţilor, pentru ca aceştia să capete rapid un zâmbet fără complexe!

 

 

DE CE APARE ZÂMBETUL GINGIVAL?

Dacă atunci când zâmbiţi, dezvăluiţi mai mult de trei milimetri din gingie, înseamnă că aveţi „gummy smile”. În rândul pacienţilor, acest tip de zâmbet considerat inestetic a început să devină o preocupare tot mai frecventă. Înainte de a discuta despre soluţii, haideţi să vorbim despre cauze, căci zâmbetul gingival apare din mai multe motive.

ALIN BORTOLINI, FONDATOR BE PERFECT: „Erupţia anormală a dinţilor, o problemă care trebuie rezolvată cu ajutorul medicului stomatolog, poate fi una dintre cauzele zâmbetului gingival. O altă cauză care determină apariţia gummy smile este modul în care gingia ne acoperă dinţii de sus, putând să îi facă să pară foarte mici. De asemenea, zâmbetul gingival poate să apară şi atunci când buza superioară este inserată prea sus cu muşchi faciali prea puternici.”

Dacă atunci când gingia este problema, zâmbetul gingival se poate transforma într-unul armonios doar cu ajutorul gingivectomiei, adică prin îndepărtarea unei porţiuni de gingie, în cazul în care totul porneşte de la felul în care buza este construită, se apelează la alte metode. Esenţial este ca medicul să identifice bine cauza, în cadrul unui consult, pentru a şti spre ce tratament să se orienteze.

 

CE SOLUŢIE PERMANENTĂ AVEM LA ÎNDEMÂNĂ?

Una dintre soluţiile pe care ni le pun la dispoziţie esteticienii este o intervenţie chirurgicală simplă, realizată sub efectul anesteziei locale, întocmai ca la stomatolog, prin care se repoziţionează buza superioară. Efectele sunt permanente.

ALIN BORTOLINI, FONDATOR BE PERFECT: „Procedura durează până într-o oră, timp în care eliminăm o bucată din ţesutul buzei superioare. Nu riscaţi să rămâneţi cu nicio cicactrice, întrucât incizia este minoră şi se realizează în interiorul cavităţii bucale, la baza buzei. În urma intervenţiei, buza nu va mai dezgoli gingia în timpul zâmbetului. Cât despre timpul de recuperare, el ar trebui să fie de aproximativ o săptămână.”

 

CELE MAI FOLOSITE SUBSTANŢE DIN CABINETELE ESTETICIENILOR, POPULARE ŞI PENTRU UN ZÂMBET DE VIS

Dacă însă sunteţi sceptici faţă de efectuarea unui tratament chirurgical sau dacă el nu este suficient ca să rezolve problema zâmbetului vostru gingival, să ştiţi că aveţi la dispoziţie şi alte metode împrumutate din chirurgia plastică şi dermatologică! Deşi rezultatele procedurilor despre care vom discuta în rândurile următoare nu sunt permanente,  tratamentele rapide şi nedureroase atrag tot mai mulţi pacienţi!

ALIN BORTOLINI, FONDATOR BE PERFECT: „O doză mică de toxină botulinică injectată în muşchii de la nivelul buzei superioare rezolvă aspectul inestetic. Într-un interval de maximum zece zile, muşchii care ridică buza superioară în timpul surâsului se vor relaxa, schimbând astfel linia zâmbetului.”

În plus, buza îşi va păstra grosimea normală din timpul repaosului chiar şi atunci când zâmbim, reuşind astfel să ascundă o mai mare parte din gingie. Pentru a-şi menţine rezultatele, procedura trebuie repetată la fiecare jumătate de an. Nu doar botoxul face minuni în cazul zâmbetului gingival!

ALIN BORTOLINI, FONDATOR BE PERFECT: „Pentru gummy smile apelăm frecvent şi la puterea acidului hialuronic, care reduce considerabil zâmbetul gingival. Acidul hialuronic este cea mai populară substanţă de umplere temporară. Este prezent în ţesuturi şi este extrem de bine tolerat de organism. Cu ajutorul lui, vom conferi un plus de volum şi de hidratare buzelor, corectând asimetriile. Pentru că vor fi mai pline, buzele nu vor mai dezgoli atât de mult din gingie.”

 

 

Tratamentul potrivit poate include folosirea acidului hialuronic şi a botoxului în aceeaşi procedură de corectare a surâsului în cazul în care situaţia o impune. Specialiştii spun că intervenţia conferă pacienţilor nu doar confort, ci şi încredere în momentul în care zâmbesc sau vorbesc.

 

 

Pentru a descoperi procedura adecvată, programaţi-vă la un consult gratuit la clinica Be Perfect din Capitală! Doctorul Alin Bortolini vă aşteaptă cu cele mai căutate proceduri de înfrumuseţare în locul în care experienţa întâlneşte cele mai performante aparate: https://beperfect.ro/

 Dacă vreţi să vedeţi ce presupun tratamentele estetice moderne, vă invităm pe canalul de YouTube Be Perfect, singurul din România care vă arată pas cu pas cum se realizează intervenţiile: https://www.youtube.com/c/BePerfectbyDrBortolini

 

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0